Sider

Transformation

16 marts 2010

Hmm altså det der med kaniner ikke, jeg er ligesom blevet et helt andet menneske.

For 3,5 år siden fik jeg hus og stor have/vildnæs. Jeg købte og køber stadig rigtig mange havebøger og jeg ved rigtig meget om haveindretning, stauder, krydderurter, klatreplanter, beskæring og den slags. Når foråret og sommeren kommer er det ikke ualmindeligt at der kommer et par mennesker på besøg, mens jeg sidder med næsen begravet i store tykke bøger om haver. Hefra hvor jeg sidder kan jeg se et lille udvalg, nu skal I høre, den danske havebog, politikkens store havebog, gør det selv i haven, den dovne have og den nye klassiske have.
Nå men mennesker jeg kender kommer til en kop kaffe, som selvfølgelig først kan serveres når stabler af havebøger og tegninger og poser med blomsterfrø er blevet skubbet væk (jeg kan heller ikke gå forbi et stativ med blomsterfrø uden at købe dem) Nå men er det mennesker der ved noget om haver, så får vi os måske en laaang snak om beskæring at clematis, det er nemlig ikke ligemeget hvornår man beskærer dem, det afhænger af arten og blomstringstidspunktet så ved i det! det kan også være vi snakker lidt om at have urtehave eller hvorvidt man bør beskære sine frugttræer eller ej. Det er altsammen meget godt og hyggeligt og i de fleste tilfælde kan jeg sagtens matche selv de gamle garvede haveejere i viden. Problemet og kontrasten opstår bare når de her mennesker så rejser sig fra kaffen og går hen til vinduerne og kigger ud i min have. Kan I se det for Jer, man tror nok noget af alt den viden på magisk vis afspejler sig udenfor, men der er slet ikke overensstemmelse mellem mængden af havebøger og viden og det syn der møder dem. Egentlig elsker jeg min have, men den går nok bedst under betegenlsen den naturlige have:)
Det jeg vil frem til er , at jeg ikke er blevet have- menneske ved at få en have, jeg troede faktisk det skete af sig selv, men det er stadig ikke ualmindeligt at se mig klippe hæk i sølvsko, grave bede i små sandaler, eller beskære buske i en alt for dyr og ny striktrøje med massere af løse tråde som resultat.
Men nu har jeg fået kaniner og hø og halm og kraftfoder og jeg kan simpelthen ikke gå ud i haven uden at tage gummistøvler på! Jeg havde næsten glemt jeg overhovedet ejede et par, men nærmest uden at tænke over det blev de hentet frem fra kælderen og nu ser man så mig flere gange dagligt i gummistøvler og fleecetrøje og med en kanin på armen og halm i håret. Jeg tror måske også jeg har fået røde kinder. Det kan altså anbefales

 
Posted by Picasa

2 kommentarer:

 1. Åhh hvor er de kære!
  Jeg gør præcis det samme. Bare med mad, jeg samler opskrifter og opskrifter og opskrifter. Jeg har en HEL kommode fyldt. Laver det sædvanlige til aften:-)

  SvarSlet
 2. Hvor er de bare kære de kaniner;o)
  Jeg er så heldig at bo sammen med en anlægsgartner,selvom det ikke altid er godt.
  Han har det med at lave om på haven konstant,så det ender altid med at der svinder en staude i ny og næ for ikke at tale om alle de løg jeg sætter rundt omkring.
  Selv har jeg det med dyr, jeg elsker at have dem omkring mig. Julie

  SvarSlet