Sider

styling og fotografi af Alberte

27 januar 2013

I denne weekend havde vi en bunden opgave, vi har nemlig modtaget nogle forskellige produkter fra odense marcipan så vi var simpelthen nødt til at lave fastelavnsboller.
Vi brugte vores egen dej, men fyldte bollerne med kransekagemasse . Det var godt og meget meget nemt. Bollerne blev pyntet med mørk chokolade og ristede hakkede mandler. Her kan man finde endnu flere opskrifter på forskellige fastelavnsboller.

Vi har endnu til gode at prøve fastelavnsboller med pistaciefyld og kokos fastelavnsboller med hindbærskum

Vi var flere om at bage bollerne, men Alberte var alenen om at pynte og fotografere. Den største fordel ved at fotografere med stativ (og have lidt lange arme) er at det gør det nemmere selv at snige sig med på billederne.


Når vi bager fastelavnsboller bruger vi altid samme bolledej, denne gang var fyldet marcipan, men den kan også bruges til creme og nougat (særligt mandelnougat er godt).
Til en ordentlig portion fastelavnsboller (dejen er også god som almindelige boller, hvis portionene er for stor)
6 lunken dl mælk
50g gær
6 store æg
korn fra en vaniliestang
1. spsk stødt kardemonmme
1. spsk stødt ingefær
150 g rørsukker
2 tsk fint salt
200g blødt smør.
Hvedemel til dejen er smidig og glat. det er lidt svært at angive hvor meget, denne gang vejede jeg det og jeg brugte omkring 1200g, men pas på der ikke kommer for meget i, da det er afgørende for resultatet at dejen ikke bliver for tør.
1 æg til pensling

Fyld og pynt (denne gang)
Odense kransekagemasse i sprøjtepose
Mørk smeltet chokolade
Ristede hakkede mandler

Opløs gæren i den lunkne mælk. Tilsæt æg vanilie, krydderi sukker og salt. Tilsæt mel indtil dejen er glat og smidig og rør godt (gerne  5-10 minutter i røremaskine) tilsæt det bløde smør og rør igen godt, gerne 10 minutter i røremaskine indtil dejen er blank og glat.

Lad dejen hæve lunt med låg til dejen er dobbelt størrelse.
Form dejen til runde boller. I hver bolle laves en (stor) fordybning hvori kransekagemassen presses i. Det er lidt vigtig at fordybningen bliver lidt dyb så fyldet ikke "hopper" af i ovnen. Lad bollerne hæve tildækket 1,5 til 2 timer. Pensles med æg og  bages ved 180 grader i 10-15 minutter.
Pynt med smeltet chokolade og mandler.
10 kommentarer:

 1. Øjs, det ser godt ud - elsker hjemmefixede fastelavnsboller, og dem med marcipan er bare allerbedst! Kransekagemasse er også særdeles velegnet :D Mmmh..

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også til de hjemmefixede :)

   Slet
 2. Ej hvor godt! Imponerende at hun har kunne snige sig med på billedet. Mmm sådan en fastelavnsbolle af gærdej med creme eller marcipanfyld er altså godt...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja efter min menig slår gærdejsboller de andre (er det mon wienerdej?) med flere længder. Jeg er også til snegle af gærdej :)

   Slet
 3. Hehe... Godt billede. Tænk at det allerede er tid til fastelavnsboller. Jeg tror at vi skal prøve at lave versionen med kransekagemasse i næste weekend :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske er vi lidt tideligt på den, det ville være rart for vi er ellers altid sent på den :) desværre har jeg set dem hos bageren et stykke tid så vi er nok bare til tiden :)

   Slet
 4. Haha, skønt billede :) Og lækre fastelavns boller - det ligner jo nogle man kan købe hos en bager :) Tak fordi du deler din opskrift.

  SvarSlet
 5. Skønt billede..!:) Dem tror jeg, vi må prøve næste weekend..
  Jeg ønsker mig også meget et stativ til kameraet.. Bruger du det meget?
  KH Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne jeg bruger aldrig det stativ! hvis jeg havde bedre tid og ville tage bedre billeder(det vil jeg nu gerne) ville det være en god ide at bruge det, men jeg får det bare ikke fundet frem.

   Slet