Sider

Cirkus Candyfloss

31 januar 2014

Sidste år så vi piraterne som var en stor oplevelse.
I år havde indskolingen inviteret os i cirkus. Ikke hvilket som helst cirkus, men selveste cirkus Candyfloss.
0, 1 og 2 klasse havde arbejdet med cirkus og den afsluttende forestilling i næsten uger.

Undervejs har Alberte hygget sig helt vildt, men også været lidt desillusioneret i forhold til egne evner og dermed også tvivlet på om hun kunne nok til at gå på scenen. Det viste sig nemlig at man ikke lærer at jonglere eller køre på ethjulet cykel på en eftermiddag.

Da vi sad der igår og hun sammen med to andre piger gik på som de sidste, blev vi kun bekræftet i hvilken god skole hun går på.
Hun var klædt ud som påfugl og skulle danse og balancere med en påfugle fjer. Det var langt fra hendes egne forestillinger om at køre på ethjulet cykel mens hun slugte ild . Men det passede hende SÅ godt. Udfordrende, blandt andet, fordi hun som den ældste, havde lidt "ansvar" for overblikket i forhold til de to piger fra 0 hun dansede med.
Samtidigt var det så tilpas "hjemmeligt" for hende at hun turde. Dans, glimmer og den poesi der er omkring påfugle er lige hende.
Jeg bliver så glad og rørt over at hun er landet hos nogle fantastiske lærer og pædagoger der er i stand til at "se" børnene.


4 kommentarer:

 1. Åh, jeg bliver blød i knæene, når jeg hører om de små skoler, der gør sig godt.
  Jeg tænker tit tilbage på "min" gamle, lille skole.

  SvarSlet
 2. Hej Malene er du selv "lilleskolebarn" ? eller har du været lærer på en? vi er jo helt vildt glade for vores valg og synes de gør det rigtigt godt og på en måde der passer så godt til os og Alberte. Når det er sagt så hører jeg faktisk også rigtig meget godt om folkeskolen fra venner og kollegaer, der kan fortælle meget om hvordan undervisningsmetoderne og tilgangen har forandret sig rigtig meget siden jeg gik i skole. Men det er klart, man har nogle andre muligheder når der max er 20 elever i en klasse og kun et spor. For os er det udelukkende positivt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville ønske jeg selv havde gået på en, men jeg fik fornøjelsen af at undervise på en lille skole i mine første fire år som lærer, og det var noget helt særligt. Omend vi var ved at blive for lille en skole til sidst med kun 10 elever i min klasse, så havde jeg mulighed for at give børnene ekstra tid og opmærksomhed, og den dag i dag har jeg et særligt tæt bånd til de børn, jeg havde under mine vinger dengang. Det kan en stor skole ikke hamle op med; nærheden.

   Slet
 3. Hvor er det skønt, at skolen bruger så meget energi på at skabe fine forestillinger og ser børnene som de er. Jeg har selv gået på friskole, hvor der var plads til forestillinger, kreativitet og det enkelte barn. Selvfølgelig var der både fordele og ulemper ved at være på en lille skole. Men det gør også, at jeg har en lille bekymring knyttet til at Ingrid skal på en stor skole - også selvom den har et rigtig godt ry. Helst ville jeg have hende på den lille privatskole, så jeg er sikker på, at barnet ikke forsvinder i mængden, men ventelisten er desværre så lang, at hun ikke har fået plads.

  SvarSlet