Sider

moderløs

08 maj 2011

men heldigvis familiefuld og meget taknemlig. Min Mor mangler hver eneste dag, savnet er ikke vildt, voldsomt og frygteligt smertefuld, bare roligt, nærværende, næsten lydløst, og helt mit eget.
Jeg er taknemlig for min skønne familie, fint morgenbord, fine tegninger og en fantastisk gave . I dag er sådan en dag hvor jeg må knibe mig selv i armen og tænke " hold da kæft, jeg er nogens mor, hvor er det vildt og hvor er jeg vild med det" Men i dag er også sådan en dag, hvor det bliver meget konkret for mig at jeg ikke længere selv har nogen mor.

I dag fik min mor alligevel akeleje fra haven, nøjagtigt ligesom hun gjorde sidste år. Selvom jeg ikke fik et varmt knus til gengæld var det en rar fornemmelse at plukke dem, det var nemlig fornemmelsen af, at det ikke er alting der behøver at ændre sig.

12 kommentarer:

 1. Dine tanker varmer helt i hjertet, har selv mistet min mor og går rundt med præcis de samme tanker. Dejligt, at læse en der har skrevet dem ned, det hjælper en når man tænker på hende.
  Tak.
  Håber dine kære har udtrykt ekstra meget kærlighed for dig på en smuk dag som idag.
  Hilsen Sarah

  SvarSlet
 2. Det er fantastisk at være mor - og det gør mig ondt at du ikke selv har din mor længere. jeg kan sagtens følge dig i at det er en blandet følelse på sådan en dag.

  TOPfed gave! Rigtig god fornøjelse :)

  SvarSlet
 3. Sikke et fint indlæg Heidi...ked af dit tab. Kh fra Jo

  SvarSlet
 4. Det gør mig rigtig ondt at du har mistet din mor! Men dejligt at du selv har skabt en familie og at du er nogens mor. Det er jo skønt!!

  Jeg kender godt det med at noget kan leve videre, fra nogen man har mistet. Min far døde for 1 1/5 år siden og jeg arvede hans sommerhus, som vi så har sat i stand og bruger nu. Da han levede plantede han et lille bøgetræ, som han har dyrket helt fra lille frø. Det er kommet til at betyde meget for mig, for det lever videre og jeg kan passe det og se det vokser op. Det er kommet til at hedde "Bedstefars træ", og min datter og jeg snakker om ham og mindes ham, når vi sidder og plukker mælkebøtterne, der gror omkring det.

  Jeg har også en sang som blev spillet da hans aske blev spredt over vandet og den betyder rigtig meget for mig, når jeg mindes ham.

  Så jeg kan sagtens følge dig i at din mor fortsat får en akeleje på mors dag. Det er en god måde at få noget af den man savner, til at leve videre.

  Kram til dig :D

  SvarSlet
 5. Smukt, kærligt og tankefuldt indlæg, Heidi. Håber dagen i dag har været god og givet rum til at mindes det smukke og savnede...

  SvarSlet
 6. Du er så god til at skrive alle de rigtige ting Heidi! Glædelig mors dag til dig.

  SvarSlet
 7. Jeg stemmer i med koret, du har en rigtig god måde at formulere disse personlige ting på. Hos mmig bliver det altid lidt navlepillende med en masse floskler.
  Jeg er ikke i samme ulykkelige situation som du, men kan kun forestille mig hvordan det er. Sender dig en masse varme tanker.

  SvarSlet
 8. Ja smukt indlæg Heidi:) sad lidt med en klump i halsen- min mor mistede hendes mor da hun var 17 år og så kom jeg til verden da hun var 18 år så jeg har været med fra sidelinjen på hendes sorg.
  Jeg kan ikke forestille mig hvordan det måtte være - men kan se at man aldrig kommer over det men lærer at leve med det.
  Mange tanker herfra og glædelig mors dag:)

  SvarSlet
 9. Dejligt indlæg Heidi, der går lige i hjertet.. Man skal lige huske, at det er fordi man er en lykkelig mor, at man får gaver. Jeg har fået masser af kys og kram fra den ene og den anden side, og det er jo mindst (!) lige så skønt som den materielle del. Jeg håber i fire havde en fantastisk dag alligevel med masser af knus fra den side. Og alle minderne kan man heldigvis ikke tage fra dig.

  SvarSlet
 10. Så smukt, så fint og så trist:)

  SvarSlet
 11. Kære alle
  TAK for jeres meget søde kommentarer, altså det er lige præcis derfor jeg er vild med at blogge
  Villa Sarah
  Det gør mig ondt du har mistet din mor. ja vi har heldigvis både minder og gode tanker.
  Og ja de har været ualmindelig kærlige herhjemme i dag :)


  Ann-Christine
  Tak og ja det er skønt at være nogens mor og ja ja det er en god god gave :)

  Kære Jo
  Tak


  Mette Kathrine
  Hvor er det en fin ting med det lille bøgetræ, det kan jeg godt forstå du værner om og skaber traditioner om. Vi har også et lille sommerhus fra min mor, jeg havde frygtet det blev for tungt at være der, men det er heldigvis det modsatte.

  SvarSlet
 12. Maiken
  Tak, det har været en dejlig dag, og jeg er glad for at savne :)

  Stine
  Også dejlig mors dag til dig, jeg tænke også på dig da jeg skrev indlægget.

  Kære Ida
  Tak :) for både ros og varme tanker, jeg lapper det hele i mig ;) jeg synes iøvrigt overhovedet ikke du skriver navlebeskuende.

  Vicky
  Uh det var tideligt din mormor er gået bort, jeg er så taknemmelig over jeg havde min mor mens jeg var usikker førstegangs mor, det tænker jeg meget tit på. Jeg havde selvfølgelig klaret mig selvom hun ikke var der, men der er meget svært at forestille sig.

  Christina
  Tak, vi havde en dejlig dejlig dag :)

  Sirir
  Tak, ja det er trist, men jeg er meget glad for alt det jeg har og meget glad fordi jeg har haft en dejlig dejlig mor i mange år trods alt.

  SvarSlet