Sider

verdens bedste hindbærsnitter

13 februar 2013Min far har altid bagt hindbærsnitter og egentlig har jeg aldrig regnet den lille kage for noget særligt. Det har resten af familien derimod, så derfor havde jeg lovet snitter i ferien.
Vi fik fat i Bedstefars gamle opskrift. Den tog jeg udgangspunkt i og endte med lidt ændringer hist og her på følgende.

Dej
250g smør
275g mel
100g fint malede mandler ( der var stadig lidt småstykker tilbage, hvilket jeg synes giver lidt ekstra bid)
125g flormelis
Kornene fra en vanillestang
1 æg

Fyld
hindbær
rørsukker
vanille

Alle ingredienserne puttede jeg i en stor skål og smuldrede det til noget der lignede rasp. Da det hele var nogenlunde fint smuldr, samlede jeg det med et æg. Dejen skal bare lige samles, det er ikke meningen man skal ælte den for meget.
Stilles på køl mindst en halv time.

Som fyld kogte jeg hindbær, jeg var forsigtig med at koge dem for meget, jeg synes gerne man må kunne fornemme de hele bær. Jeg smagte til med sukker og vanille, jeg synes ikke der skal for meget sukker i,  men det er jo en smagssag. Til sidst "jævnede" jeg marmeladen og kølede den af.

Da dejen havde hvilet rullede jeg den ud på et stykke bagepapir, der passer til min bageplade. Den blev bagt ca 12 min på 200grader.
Mens dejen blev bagt rørte jeg glasur og gjorde klar til arbejdet med at samle kagerne.

Da pladen kom ud af ovnen var det med at holde tungen lige i munden for det skulle gå relativt hurtigt med at samle og skære snitterne.
Pladen skar jeg i 4 rektangler og smurte de 2 med hindbær, lagde låg på og smurte glasur på.

Det ene retangel blev pyntet helt old school med tivolikugler og den anden med en blanding af vanille, dermerarasukker og frysetørret hindbær. Jeg skar dem ud i snitter med det samme, som fik lov til at køle af på en rist.

Snitterne er porøse og sprøde. Den søde sprøde dej er ret god sammen med de syrlige bær.

Det er uden tvivl en mere rustik hindbærsnitte, end den jeg kender fra bageren og mit barndomshjem, og det er ikke for at prale men den slår den "gamle" med flere længder.

Det mere rustikke skyldes selvfølgelig mandlerne, men jeg bager altid med mel fra Aurion og selv om kliddelene er frasigtet i hvedemelen er den stadig grovere end den hvedemel vi kender fra supermarkedet så det har også noget at sige. I "finere" bagværk som kager og fødselsdagsboller, blander jeg ofte noget af det helt fine hvedemel sammen med den fra Aurion. I disse kager brugte jeg 175g af hveden fra Aurion og 100g af en "almindelig" hvedemel fra kornkammeret.

Uhm siger jeg bare, jeg er sukkermæt og glad og må hellere give Alberte lov til at smutte over til genboen med et fad kager, ellers ender det vist galt for mig.21 kommentarer:

 1. De ser vildt gode ud, og må bestemt afprøves. Tak som deler :)

  SvarSlet
 2. Uhmmm.... de ser lækre ud ....
  og jeg ælllsker hindbærsnitter -
  så mange tak for at dele :)

  SvarSlet
  Svar
  1. det var da så lidt, prøv dem lige ikke ;)

   Slet
 3. De ser bare gode ud, jeg vil prove at lave dem i aften, maaske vil jeg prove at stikke dem ud som hjerter til Valentines dag i morgen :-) Tak for at du deler opskriften.

  Mvh Kathrine

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da en god ide med hjerterne. dejen er lidt porøs nok pga mandlerne så jeg ved ikke hvor nemt det er at få hjerterne fine.

   Slet
 4. Ha, I keep eyeing recipe for these and never really got myself around to make them! They look so very yummy, so I think I should really bake some, right?! :)

  SvarSlet
 5. Nui hvor lækkert! Jeg elsker hindbærsnitter :) Hvorfor skal de lægges sammen så hurtigt? KH K

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså det siger min far :) Det er vist fordi de er nemmest ar skære pæne når dejen stadig er lidt blød og varm. De har tendens til at knække/flække når de er kolde. Jeg har dog netop skåret en over, det lykkedes fint med en skarp kniv selvom de nu er helt kolde.

   Slet
  2. Okay:-) Det er vigtigt at lytte til sin far :)

   Slet
 6. Aj, man må endelig ikke undervurdere den lykkefølelse, der kommer, når en portion hindbærsnitter bare er helt rigtige! Mmmm, får helt lyst til at lave nogle...

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret :) jeg var helt overstadig.

   Slet
 7. Nøj de ser lækre ud. Og så ser de bare ekstra præsentable ud på de fine tallerkner :)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja det er momses tallerkner, de får deres eget indlæg :)

   Slet
 8. Ej hvor ser de bare lækre ud! De skal helt sikkert prøves! (Når kuren er slut;-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg burde også være på sundhedskur. Min aftensmad var kålsalat, så jeg tror jeg napper en snitte til aftenskaffen :)

   Slet
 9. Mums den ser bare lækker ud.

  Mona

  SvarSlet
 10. Mmmh, lækkert - elsker især den hjemmebagte slags!

  - Anne

  SvarSlet
 11. Jeg er ikke den største hindbærsnitte-fan, synes hurtigt at de bliver for søde (selv til mig ;), men dine lyder lækre og mere friske. Måske man skulle prøve at hoppe med på mormor-trenden ;)

  SvarSlet
 12. Åh, wao, de ser gode ud!! Uhm.

  SvarSlet