Sider

Øhh hvor kommer du fra

04 februar 2010

Hjemme hos os bor Alberte der fyldte 3 år i oktober. Hun har lyst hår, blå øjne og er en bette skid. Hvis man ser billeder af både Thomas og jeg i den alder, er der bestemt træk vi begge kan genkende, hvilket bedsteforældrene i øvrigt også ivrigt fortæller hinanden om.

Indimellem forstår jeg bare ikke hun er min datter. Jeg forstår fx ikke hvor hendes præferencer kommer fra

Hvad sker med alt det lyserøde? Hun var aldrig, jeg mener aldrig iført et stykke lyserødt tøj, ihvertfald ikke i hendes 2 første leveår.
Hvad sker der med alle de prinsesser? Hun har aldrig været "vores prinsesse" har vi skullet være lidt højtidlige i vore tiltale af hende har det altid været grevinden, og hun har altid haft dejligt legetøj i træ, stof og gummi at lege med. Primært dyr og dukker (begge køn selvfølgelig) og musik instrumenter masser af musik, men ikke prinsesser.
Hvad er der sket med disney? Jeg har købt mig fattig i Peter Pedal, Alfons Åberg og Lottebøger ja sågar Anders Morgentaler har vi købt ( Bjarnes tænder er for øvrigt en skøn børnebog), men aldrig disney bøger.

Okay måske har jeg netop besvaret mit spørgsmål :)

Men hvad sker der så lige med sproget?
På Holgers 1/2 års fødselsdag sagde hun til kameraet " det er en ganske særlig dag, for det var den dag, kærlighed og sol blev blandet"
eller i dag da hun trykkede forkert på musen så et billede forsvandt "du godeste hvad har jeg dog gjort" selvfølgelig sagt med meget dramatisk stemme
eller senere i dag i brusebadet " det er det mest fantastiske vand vi har i bruseren" eller "mor kan du mærke mit hjerte er helt fyldt med kærlighed, der strømmer over til dig"
Øhh jaah

Til sidst må jeg vist hellere hive hende ned på jorden igen for i dag fik Holger besked på at passe lidt på hendes kjole for som hun sagde " den har altså kostet 20 meter og jeg fik den charmerende besked "jeg har altså ventet pissselænge"
Igen tænker jeg så hvordan er det sket??? hvor har hun det fra? for det kunne jeg ALDRIG finde på at sige :)

 
 
 
Posted by Picasa

12 kommentarer:

 1. sikke nogle kærlighedserklæringer. Det er utroligt hvor indtrykkene kommer fra. I må se det som noget positivt, at hun suger til sig fra nær og fjern - en opmærksom lille dame.
  Hun lyder nu skøn trods de "slemme" ord og barbie-feberen:-)

  SvarSlet
 2. Jeg synes hun er skøn unge !
  Og ALLE piger skal ha lov til at gennemgå en prinsessefase og svælge i lyserødt og labre højtravende sætninger :-)

  SvarSlet
 3. Hvor fantastisk, sikke et sprog:-)

  Har selv to niecer, hvoraf den ene også er blevet prinsesse af Neksø på trods af hendes forældre er det mindst prinsesseopfordrende man kan være. Hun havde sågar en periode hvor hun omtalte sig selv i 3. person "prinsessen". Omvendt var min anden niece badet i Disney og candyflosslyserødt, og da hun selv kunne vælge ville hun helst lege med biler...

  Jeg glæder mig til at se hvad min egen datter udvikler sig til :-)

  SvarSlet
 4. Fantastisk indlæg, hun lyder som en dejlig, sej lille pige, der virkelig kan noget med ord. Kender den der lyserøde prinsesse ting alt for godt. Jeg har jo en datter på 4½ og hun har ikke gået i bukser i mere end et år!
  Har ladet mig fortælle at det nok slutter når de begynder i skole, det er bare en fase! :o)

  SvarSlet
 5. SKØNT indlæg - jeg griner højlydt her på lærerværelset i min mellemtime! Kender godt det med skønne kommentarer: forleden havde jeg Kaya på armen lige efter jeg havde været i bad og smurt mig med div. velduftende væsker o.lign. "Mor, du dufter dejligt!". "Tak, skat, jeg har også lige taget parfume på!""Mmm, du dufter af flæsk!"
  Og når jeg har min skønne pelshue m. ørerflapper på siger ungen: "Mor, du ligner en abe!"
  De er da bare vidunderlige de små størrelser!!!

  SvarSlet
 6. Herligt indlæg, hun lyder til at være en skøn lille frøken. Fedt hun er så god til at udtrykke sig allerede!

  -Og det der med lyserødt, Disney og Barbie...Mon ikke det bliver opsnappet i børnehaven? Jeg frygter lidt tiden, når baby (som stadig er i maven) pludselig påvirkes af andres børn, og deres interesser. Men men, sådan er det jo bare, og det er vel også en del af deres udvikling. Men jeg ville nu gerne kunne bestemme, om han skal interesse sig for krigslege og plastikvåben, f.eks...Men det går nok ikke, hvis legekammeraterne elsker det. Uh, jeg syntes allerede det er lidt svært, ha ha :)

  SvarSlet
 7. Hvor poetisk med "den dag hvor sol og kærlighed blev blandet" :) Skøn lille pige du har!
  Puha, jeg frygter også den der lyserøde disney-periode... Ind til videre er Carla dog mest til Lego, togbaner, gravkøer og tumlen, jo vildere jo bedre. Nå ja, og så selvfølgelig dukke-Ditte, hendes tro følgesvend :)

  SvarSlet
 8. Hei.

  For 12 år siden troede jeg, at jeg fik en prinsesse...Hun måtte få alt det lyderøde hun ville ha...Alle de kjoler, læbestifter og små dukkehuse hun ville...Jeg foldede prinsessekroner, malede lyserøde skyer og tog hende med ud i verden for at købe kjoler og hårdims....Det var nemlig hvad jeg drømte om som barn...

  Men men men...Jeg havde fået en heste pige...Den slags der KUN går i cowboybukser, leger med schleich heste og kun drømmer brunt og praktisk...Hun forsager ALT hvad der antyder feminisme og pynt og det var jo ikke hvad jeg troede...

  Man ved ALDRIG hvad der venter og det er sikkert ikke hvad man tror...

  Ps. Og hvor jeg glæder mig til at styre Herning sammen med dig i morgen...

  SvarSlet
 9. Gud hvor er hun lækker ! Sikke udtalelser, he he.
  Det dersens prinsesse-halløj... Jeg forstår det heller ikke. Jeg er virkelig ikek fan af disney-lyserød-prinssesse-inferno-tam-tam. Overhovedet ikke. Men min datter er nok som din. Hun ææææælsker prinsesser, skal være prinsesse til fastelavn, sukker og beundrer prinsesseting i tv. Hvis hun kunne vælge, ville alt hendes tøj være fylde med prinsesser, osv.... Jeg fatter det ikke, men skylder på at det nok bare er alderen. Og påvirkingen af de andre børn i børnehaven.
  Glæder mig bare til det går over.

  KH MAria.

  SvarSlet
 10. Jamen altså... Jeg er simpelthen nødt til at skrive en kommentar mere.
  Her har jeg en fridag, og har ca en mil. planer om alt det jeg skal nå.
  Så ender jeg med at sidde og læse blogs, og i særdeleshed din. Nu har jeg gennemtravlet det hele, og jeg er dybt betaget.
  Elsker din tekst og dine billeder. Hele stemningen her. Jeg kunne dog ikke se billederne på det indlæg om din/jeres stue desværre.

  Tak for kigget, og overspringshandlingen jeg tog her.

  KH Maria.

  Ps: jeg tror der er noget galt med dit ur på bloggen. Der står jeg har sendt kommentaren kl lidt i 11 om aftenen. Her er den lidt over 8 om morgenen.

  SvarSlet
 11. Christina:
  Jeg tror du har ret, det er vist sundt nok hun bliver påvirket mange steder fra :)
  Losarinas mor
  Hun er skøn selvfølgelig, og hvem tror du har købt prinsessekjolen til hende :) Jeg kan jo ikke lade være fordi hun bliver så glad så glad. Hun havde ellers accepteret og sagde faktisk en dag "jeg har jo ingen prinsessekjole, så kan jeg ikke få den lilla eller hvide på til fastelavn" (begge i ren bomuld og meget praktisk pasform, pludselig syntes jeg selv jeg var for meget)
  Mie
  Jeg kan godt forstå du glæder dig til at se udviklingen hjemme hos Jer, det er virkelig ikke til at vide hvad der sker og det er vist også godt nok.
  Kamilla
  Godt at høre vi ikke er de eneste, og hvis det bare er til skolealderen så klarer vi det snildt, ikke :)

  SvarSlet
 12. Kolorista
  Nu griner jeg også. Du dufter af flæsk den er god, håber ikke du har givet for meget for de cremer. De er altså bare sjove
  Julia
  Ja det er da en del af deres udvikling og selvfølgelig skal der være plads til det hele. Det er altid spændende hvem der kommer ud og tanken om at andre skal påvirke vores børn er speciel omvendt ved vi jo også det kun er godt de ser mange forskellige mennesker og holdninger så de med tiden kan finde ud af hvem de selv er.
  Mette
  Hun er poetisk og meget en drømmer, det sidste har hun ikke fra fremmede :) det værste ved hendes voldsomme fantasi er at hun lever sig så langt ind i sine historier at hun ikke kan komme ud igen.
  Carla har nok en alder hvor hun ikke er så præget af om legetøjet er til drenge og piger. Heldigvis leger A både med tog og dyr endnu og jeg må indrømme at vi nok dyrker det lidt så det ikke kun bliver Disney.
  Maria
  Jeg ved det jo godt, men skønt vi ikke er alene, for jeg har set din blog og hverken dig eller dit hjem udstråler "prinsessedyrker" (altså på den polyesteragtige måde , for lidt prinsesse skal man vel være :)
  Tak for din anden kommentar, jeg blev meget glad. jeg ved ikke hvad der sker med uret, jeg må forsøge om jeg kan finde ud af at rette det

  SvarSlet