Sider

æblekanel boller

03 oktober 2010

eller snegle om man vil.

Jeg kom vist til at prale af alle de husmodersysler, jeg laver med alle mine æbler. Æblesnegle var en af dem.
opskriften er ikke nedskrevet, det er der ikke mange af mine egne opskrifter der er, men her kommer et forsøg på at videregive en variant af en snegl. Lad nu være at tro at dette er en erstatning for en kanelsnegl med masser af smør og smag. Denne med æble er helt sin egen og smager meget bedre hvis den får lov at være det.
Enhver god bolledej kan bruges men min fremgangsmåde er ca følgende.
7 dl koldt væske gerne 1 dl ymer og 6 dl vand
10 g gær -jeg koldthæver næsten altid mit brød. Har du ikke tid til det brug da 30 g gær og lun væske
3 tsk groft salt
2 spsk olie
1 stor spsk honning
2-3 tsk kardemomme ( jeg er vild med kardemomme, mindre kan også gøre det)
2 dl havregryn eller andet "groft" jeg bruger havregryn fordi det er ret neutralt
blandes i den rækkefølge som man nu gør når man bager boller
speltmel eller hvedemel tilsættes indtil dejen kan æltes med hænderne, pas på der ikke kommer for meget mel i så bliver de tørre.
Lad hæve en nat eller til dejen har dobbelt størrelse.
Så skal der laves fyld. Mit fyld består af 3-4 revne æbler og en god klat god marcipan og godt med kanel ca. 2 tsk
Nu skal du rulle dejen ud til 2 rektangler og smøre dem godt med fyld, rul sammen til en pølse som du skærer i skiver til snegle.
Lægges på en plade hæver igen, pensles, drysses med kanelsukker og bages i ca 15 min.
Hvis det skal være sundere endnu, så kan de også laves med æblegrød og kanel, så undgåes marcipanen og de er stadig "saftige".
Men vi ved jo godt marcipan er lavet af mandler, mandler er sundt og jeg har forstand på den slags, så velbekomme :)

10 kommentarer:

  1. Tak, dem glæder jeg mig til at lave:-)

    SvarSlet
  2. Tusind tak - det er hermed noteret - og skal prøves Ü

    SvarSlet
  3. Det lyder godt nok lækkert. Kh Karen, som også er vild med kardemomme:)

    SvarSlet
  4. Mmm, skønt med fristelser som man kan servere og spise med god samvittighed. Min dej hæver allerede og jeg har ikke tid til tiltidshævning idag ;)

    SvarSlet
  5. altså langtidshævning, ik?! ;)

    SvarSlet
  6. Hehe, så har jeg altså en god reference at henvise til, når jeg gnasker marcipan:)
    Lækker opskrift! Jeg er også en sucker for kardemomme.

    SvarSlet
  7. Umm Heidi, de blev super lækre! Jeg delte dejen op i to og gemte den ene halvdel i køleskabet (da vi var under tidspres igår) så nu kan vi få nybagte igen i aften :)

    SvarSlet
  8. Ej, hvor ser det bare skønt ud! Kan slet ikke overleve uden kanel, så det er bare så skønt med den opskrift. Tak!

    SvarSlet
  9. dem må jeg prøve. har ikke hørt om æblesnegle før!! så gode de ser ud. hilsen lise

    SvarSlet