Sider

skarnsstreger

03 januar 2011

Første dag på arbejde efter en skøn ferie. Det har været dejligt afslappende. Jeg har jo nærmest siddet ned HELE dagen. Det sker ikke så tit herhjemme. Vores sindige Holger, der først kravlede dagen efter han blev 1 år og generelt har haft god tid til alt, har taget revanche. I går tror jeg, uden overdrivelse, vi tog ham ned (stående, altså Holger) fra spisebordet 20 gange, fra sofabordet 30 gange, fra køkkenskamlen 40 gange, fra sædet på gyngekaninen 10 gange, fra gyngestolen 20 gange, fra toilettet 5 gange. Fra computerstolen tog vi ham ikke ned, jeg hørte bare braget da den tippede bagover med en ,igen, stående Holger. Det har faktisk været sådan et stykke tid nu, men i weekenden øgede han spændingsniveauet en tak. Nu nøjes han nemlig ikke med at kravle op på borde, stole osv, nej nu udvider han ved at stille sig helt ud til kanten, bøjer godt i benene og råber opper opper (vi tror nok det er hopper) indtil videre har han dog ventet på vi kom til undsætning.
Billederne er ikke så dramatiske, men jeg har altså oftest ikke nerver til at fotografere ret meget, med ham stående udspringsklar i en lille meters højde. Desuden tænker jeg også på, om mine formaninger har samme betydning, hvis jeg ret ofte fotograferer hans meget opfindsomme måde at stimulere sin egen motoriske udvikling på. Han skulle jo nødig tro han var underholdende. I kan godt høre jeg er blevet aflastet i dag ikke ? Når jeg bare er en stakkels træt mor, føler jeg mig nemlig nært beslægtet med Emils mor og tænker nærmere i ord som skarnsstreger fremfor udvikling.

8 kommentarer:

 1. Åhh hvor jeg kender det - nu er vores drenge også omtrent jævnaldrende jo.
  Johan stiller sig også på sin højstol og siger "en to tre hoppe hoppe" Det er så hans første og eneste sætning ... til gengæld bruges den ofte i løbet af dagen. Han har ikke hoppet ned endnu, synes vist bare det er skægt at jeg kommer farende hver gang :-)

  Hvor ser Holger dog bare skøn og dejlig ud!

  SvarSlet
 2. Man må da sige, at ham Holger har fået taget revanche! Vovehals :o)

  SvarSlet
 3. Puha...kender følelsen. Vores knægt på 15 mdr. er også lidt af en akrobat. Han balancerer rundt farlige steder, så som vindueskarmen, helt uvinden om hvor farligt det egentlig er. Har dog endnu ikke skulle tage ham ned fra spisebordet el. sofabord :-)

  SvarSlet
 4. Hej Ann-Christine
  Jeg synes dine tvillinger skulle være meget ældre jeg synes ihvertfald der var en evighed tilbage af min graviditet da de blev født:) men en to tre hoppe hoppe det er da en lang sætning jeg er meget imponeret, det lyder vist ironisk men det er det altså ikke! Jeg synes det lyder lidt nervepirrende med spring (eller "trusler" om spring) fra højstol, men ja måske er det allemest vores reaktion der er det sjove:)

  hej Ida
  ja jeg synes han er en vovehals, men jeg kan læse han ikke er den eneste :)

  Hej Anne
  Vindueskarmen! det lyder altså også lidt for spændende :-)

  SvarSlet
 5. Hvor er han bare kær! Og Heidi husk på, at han jo udvikler sig, når han lærer hvad han kan magte og ikke magte. Jeg lader Rasmus kravle højt i træerne, og når suset i maven bliver for meget, kalder jeg ham roligt ned. Ellers tager han den garanteret præcis som Peter Pedal :)

  SvarSlet
 6. Hej Anne
  Jeg ved det, men det lille hoved knalder bare ned i gulvet, eller ind i væggen mange mange gange i løbet af dagen allerede, og jeg er altså ikke vild med at han i bogstavligste forstand danser på borderne og hænger sig i lamperne :) men ja du har vel fuldstændig ret ;) jeg øver mig også i det med at være rolig, hvis vi tror vi skal reagere hurtigt bliver han helt vildt ivrig og så går det først galt.

  SvarSlet
 7. Hej igen :-) De er fra maj 09, men jeg kender godt det med at aldersforskellen de første måneder føles som år, nu er det efterhånden mere udlignet, ik´
  Ja, det er helt skørt at han kan sige det. Vi sagde det mange gange på legepladsen i sommers, når de skulle ned fra rutsjebanen og sådan, og den sætning har åbentbart gjort stort indtryk.

  SvarSlet
 8. Hej heidi.
  Hvor er han skøn. Sikke stor han bliver og er han ikke også blevet klippet?
  Kamille er også en meget større bandit end Malte nogensinde har været, hun er i ALT. Og da hun allerede kravlede da hun var 7 måneder, frygter jeg at "slå-hovedet-100-gange om dagen"-perioden bliver rigtig lang!

  SvarSlet