Sider

søndag

07 august 2011

Alberte er vild med at bage og hjælper tit. Jeg må indrømme, at jeg vist har glemt Holger i den sammenhæng, fordi en hjælper ofte er nok. I morges var Alberte travlt optaget, så Holger måtte hjælpe istedet. Det gik fint, men allerbedst hvis han sad på bordet.

En af de (mange) ting de er rigtig gode til i Alberte og Holgers institution er at gøre børnene parate til at komme i skole. I sommerferien har Alberte haft en ferie-kasse med hjem hvor hun har samlet minder fra  ferien i. Når alle børn er tilbage får hvert barn 30 minutter (tror jeg) til at fortælle om deres ferie udfra det de har nu samlet i kassen. Allerede nu er det annonceret hvornår de første børn skal fortælle. Alberte har samlet mange ting og har valgt en række billeder hun har fået fremkaldt. Vi har ikke været på en lang ferie, men lavet mange små forskellige ting. I en "stor" kasse blev det hele rodet sammen og var lidt uoverskueligt for hende. I dag har vi forsøgt at samle effekterne lidt i bunker. Til hver bunke har vi syet en lille pose. Nu er der en pose til sten, billeder og postkort fra Vestjylland. En pose til muslinger, billeder og brochurer fra ferie med Farmor og Farfar i Ebeltoft og så videre. Det var sjovt at (gen)se hvad Alberte har valgt at gemme. Kassen er fyldt med sommerferie som Alberte har oplevet den og venter bare på at blive lukket op.7 kommentarer:

 1. Rigtig god idé. Og en god måde for børnene at huske på, hvad de alt har lavet og oplevet!

  SvarSlet
 2. Det lyder alletiders - både for Holger og Alberte.

  SvarSlet
 3. Hvor lyder det bare som en SUPER idé med en feriekasse! Det burde man egentligt lave selv og gemme, så man om mange mange år kan huske hver sommer!

  SvarSlet
 4. Hvor ser det bare hyggelig ud. Og det er en rigtig god ide med feriekassen. Jeg glæder mig til at høre hvordan det gik:)

  SvarSlet
 5. Det var da en fremragende ide med de huske-kasser. Det kunne man da sagtens gøre i skolen også.. sagde læreren ;)

  SvarSlet
 6. Hej Malene
  Det er en rigtig god ide, Alberte har også nydt at samle ind :)

  Hej Christina
  det har været en god dag :)

  Finurligheden
  Ja det ville børnene elske :) men hvor skal man gemme alle de kasser :)

  Hej Karen
  Ferie kassen er en rigtig god ide og vi har haft et sted at placere alle småtingene :)

  Hej Malene
  Ja det ville da være rigtigt fint i skolen også :) jeg tror blandt andet også, at det er for at gøre børnene parate til at fortælle og være i centrum de gør det i børnehaven. Men Ihvertfald glæder Alberte sig til at høre hvad de andre har lavet og ikke mindst selv at fortælle :)

  SvarSlet
 7. Fantastisk ide med kassen, men også med organisering så det hele bliver husket - lyder som en super institution. Er vild med tungen lige i munden, skønt billede :0)

  Dejlig weekend til dig - KH Karen Marie

  SvarSlet