vores børn elsker risengrød og man må sige det er nem aftensmad, der altid bliver spist. Derfor kan jeg ofte være fristet til at give efter for deres ønsker, selvom hvide ris, mælk, smør og sukker ikke har den helt gode næringsværdi. Men men men Urtekram (jeg er ikke sponsoreret) laver fuldkornsrisengryn. Det smager ikke helt som det traditionelle, der er lidt mere struktur og bid i, men vores børn har fuldstændig købt det. Alberte plejer ellers nok at være kritisk overfor mine grove madlavningsvaner. Jeg synes grøden er så lækker med æblekompot og hakkede mandler på toppen (jeg er ellers ikke den store risengrød fan) I forhold til børnene, så kan mandlerne lige gå, men kompotten må jeg længere ud på landet med, den gik kun mens de var små. Mine børn vil have en smørklat og kanelsukker på og det får de så lov til, særligt når det er jul.
Iøvrigt var det nissen der forsynede os med to poser ris til morgen, der lå en pose til hver i deres julesok, og måske lidt mod min forventning faldt det i god jord. Alberte blev ihvertfald glad, Holger kiggede bare på posen og sagde "den må du godt få" men uden det store drama. Uanset hvad, så var der meget god historie i at det var fra nissen, både mens vi lavede grøden og spiste den. Alberte beskrev grøden som magisk, det vides ikke om det var pga. smagen eller det faktum at nissen havde fremskaffet den, men måske kan andre bruge ideen.
Eneste minus er kogetiden, tror der står 75 minutter på posen, men vi giver den noget længere, måske i nærheden af 2 timer, så på det område er den ikke "grønnere"
Det må jeg prøve. Risengrød er - om ikke fastfood - så ihvertfald tæt på herhjemme. Vi skal da klart prøve fuldkornsrisengrøden. Om det så er nissen eller mor, der køber ind, ved jeg ikke, men jeg er sikker på, at det bliver magisk!
SvarSletKh. MiA
Jeg er også vild med the original risengrød og fråser gerne med sukkeret. Men jeg kan helt sikkert godt overtales til at prøve en lidt sundere variant, tak for tippet!
SvarSletDet lyder ret lækkert med æblekompot på. Skal fuldkornsrisengrøden koge endnu længere tid end alm. risengrød?
SvarSletHar også noget liggende, må hellere prøvet det af... Men kan jo godt lide den mushi cremede version ;)
SvarSletKh
Hej Mia Og Ida
SvarSletJeg synes I skal prøve den. Thomas min mand var den første gang helt sikker på børnene ikke ville have det, men de spiste det bare. jeg er vild med det og min søde mand synes vist ikke om det, måske var det derfor han heller ikke troede børnene ville spise det:) tor han syntes jeg var gået over gevind.
Anne, ja det skal koge længe, jeg har lige lavet en lille tilføjelse:)
Hej Anne
SvarSletdenne er også cremet :) men måske er det også bare fordi jeg ikke selv er til den traditionelle at jeg sælger den så godt :)
På mit arbejde (og Annas kommende vuggestue;)) får de også en fuldkornsversion. Jeg er ikke helt sikker på hvordan Gitte laver den. Tror faktisk det er almindelige fuldkornsris der koges på vand, som så drænes og koges med mælk bagefter. Under alle omstændigheder, så spiser børnene også den med stort velbehag (og kanel og smør), men max to gange om året må hun lave det, så vidt jeg husker...
SvarSletHej Tine
SvarSletSå har I bestemt Jer dejligt :) jeg ved ihvertfald at Fødevarestyrelsens anbefalinger er at man godt kan servere grød men max en dag om ugen og så bør det være fuldkornsvarianter. Risengrød bør begrænses til december som en del af de traditioner der hører med der. Egentlig burde fuldkornsvarianten kunne gå an, men måske er der smør og sukkers "skyld" at vuggestuen har de begrænsninger på som du beskriver. Det lyder i øvrigt som en vuggestue efter mit hoved på madfronten :)
Umm, det lyder vildt lækkert! Ikke mindst med æblekompotten :)
SvarSletMht den længere kogetid kan man vel med fordel anvende "hø-kasse" kogning og dermed spare på den knap så grønne måde at koge på, ikke?! Og er den kogt på vand, kan man tilsætte et stort skvat fløde lige inden der serveres - så bliver den god, cremet og fuldfed på den egentlige grødmåde ;0)
SvarSlet