Sider

Trapholt med børn

22 oktober 2013

noget af ferien brugte vi i Kolding. I Kolding skal man besøge Trapholt, særligt når man er gift med en snedker med stor interesse for møbler.
Vi har været der før, men det var første gang med børn. Det kan anbefales

Særligt udstillingen OUT TO SEA, der sætter fokus på den store miljøudfordring med plast i havene og mikroplast i vores fødekæde har sat spor hos børnene.  Udstillingen tager udgangspunkt i 12 tons drivgods af plast der er fundet ved Hawaii, som ligger i en kæmpe bunke midt i udstillingen.  Alberte og Holger var med på en lille guidet tur for børn. Der var blandt andet, nogle fascinerende, men barske fotos af døde fugle med plast i maven, de gjorde indtryk og har givet anledning til mange mange snakke om forurening, men på en god måde synes jeg. Helt sikkert fordi guiden havde en meget fin måde at tale med børnene på. Hun havde ingen løftede pegefingre og ingen dommedagsprofetier, men fortalte nøgternt om udstillingen og spurgte meget ind til hvad børnene tænkte.
De sluttede turen af med at lave et penalhus af genbrugsplast. Utroligt så glad man kan blive for et penalhus lavet af et gammel ikeanet og masking tape, bare fordi man selv har lavet det.

Da vi ankom til Trapholt fik Alberte og Holger desuden en lille opgave, de skulle finde ting fra udstillingerne. 2 malerier og 2 møbler var afbilledet på et stykke papir. Opgaven var så at skrive "kunstnerens" navn eller tegne møblet eller maleriet.

Det skærpede selvfølgelig opmærksomheden på udstillingerne og jeg tror faktisk det gav os lidt ekstra tid til at kigge på det vi gerne ville.

6 kommentarer:

 1. Trapholt er virkelig skønt - Jeg kommer der alt for sjældent...

  SvarSlet
  Svar
  1. ja vi kommer der nu heller ikke i tide og utide men kan godt tænke at besøge Kolding og Trapholt snart igen

   Slet
 2. SÅ smukt, der vil jeg også gerne snart hen igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er et fint sted, jeg kan godt lide når bygning og omgivelser er noget i sig selv også

   Slet
 3. Har hørt fra flere at OUT TO SEA er super til børn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er det ikke kun vores børn :)

   Slet