Sider

Hjælp hvad skal jeg vælge?

18 marts 2010


Uhh jeg står overfor en stor stor beslutning.
3 maj starter jeg igen på arbejde. De havde desværre ikke glemt jeg var ansat og nu er mit skema indtil sommerferien kommet. Eksamen mig? jamen jeg har lige holdt fri et år, skal jeg virkelig så meget op i gear på 1,5 måned at de forventer jeg kan tage elever til eksamen. Jeg troede man startede stille op :)

Nå men til sagen, Inden min barsel kørte jeg 60 km for at komme på arbejde og 60 km for at komme hjem igen. Det fandt vi hurtigt ud af var nemmest i egen bil. Jeg var nemlig meget smart at få arbejde på et uddannelsessted der ligger i samme by jeg bor i, hvad der var mindre smart af mig, var at få en stilling i en nystartet afdeling mange kilomener væk. Jeg er nu blevet overflyttet og derfor har jeg nu maks 15minutter på job.
I 2år har vi nu haft to biler. Men det er ved at være slut, jeg skal af med min elskede lille Lupo.
Jeg skal nemlig til at cykle på arbejde og det glæder jeg mig sådan til, ikke mindst fordi det er nødvendigt med en ny cykel til mutter fordi det er mig der afleverer børnene.
Men hvad skal jeg vælge
Den romantiske storbyhippiecykel (også for os i provinsen) med massere af plads til bare sorte tæer, økologiske grøntsager, regntøj, tasker, måske en kanin og en ekstra legekammerat
Her mener jeg selvfølgelig den klassiske Christianiacykel

Eller skal jeg vælge den funky designercykel med lækre detaljer, polstrede sæder til børnene og flot finish overalt. Cyklen er udført i samarbejde med forbrugerstyrelsen og fri tungmetaller, pthalater, PVC og andre skadelige stoffer. Der er plads nok, men knap så meget som i den anden.
Her snakker jeg om triobiken der er kommet i en monoudgave der ikke kan skilles ad.

Christianiacyklen er jo Christianiacyklen og den elsker de mennesker der har den bare, synes jeg
Triobiken jeg hørt både meget god og også lidt skidt om (primært den der kan skilles ), der er ikke så mange der har den, jeg kender ihvertfald ikke nogen jeg kan spørge og jeg vil i denne sammenhæng så nødig købe design uden funktionalitet. derfor modtages erfaringer med kyshånd
Heldigvis har jeg slet ikke råd lige nu så det giver mig god tid til at tænke (hurra for at være en fattigmås på dagpenge :))

10 kommentarer:

 1. Har du overvejet Nihola? Jeg har selv en elsket Christiania-cykel, men syns faktisk Nihola er fiksere... men dyrere... KH Lisbeth

  SvarSlet
 2. Jeg ville vælge designercyklen. De dage hvor det regner eller sner skal poderne jo sidde der og blive våde... og det regner tit i DK, og regn gir syge poder.... hmmm.

  SvarSlet
 3. Christiania'en HOLDER, både i stil og kvalitet. Der er ikke så mange dikkedarer der kan gå i stykker. Jeg har selv kigget meget på Nihola cyklen og andre fikse modeller. Men der er bare et eller andet over en Christiania model og den fås jo i fede farver. Drømmer selv om en sort udgave med lysblå kasse og sort kaleche.

  I øvrigt skøn blog og super idé med dilemmaer her på bloggen, jeg blev kraftigt inspireret og har selv blogget mit dilemma pt.

  Kh Sine / den forholdsvis nye blogger.

  SvarSlet
 4. Helt klart christianina!!

  SvarSlet
 5. Hej!
  Har ingen af delene, men hvis det var mig ville jeg tage Christiania cyklen. Den er mere praktisk, både mht. rengøring og hvad der kan være i den om nødvendigt. Og som Sine siger, så kan man få en kaleche så børnene ikke bliver drivvåde, når det regner:-)

  SvarSlet
 6. Du skal ud at prøve dem i virkeligheden, så tror jeg, svaret kommer af sig selv.

  De er ret forskellige at køre på, så det afhænger meget af cyklistens køretemperament.

  Vi har en delbar Triobike. Jeg savner pladsen til indkøb, men er glad for mange andre ting.

  Man får utrolig mange kommentarer fra især bedstefædre, der bare synes, det er den rappeste ladcykel, de nogensinde har set:-)

  SvarSlet
 7. Hmm ja, ret svært valg... Jeg ved heller ikke lige hvilken jeg ville vælge (men får da lyst til at få en nu ;). Men jeg synes at det lyder som en godt råd, at tage ud at prøvekøre dem. Ih, det bliver da fantastisk at kunne køre ud i forårsvejret med ungerne i ladet. Jeg har også planer om, at skulle cykle til at fra dagplejen fra på mandag, nu hvor praktikken er slut (deres afdeling i Aalborg bliver lukket ned, så der bliver ikke noget barselsvikariat i denne omgang).
  Håber at du får en dejlig dag med friheden til at gå i amme-upraktisk tøj ;) Husker tydeligt, hvordan jeg savnede at kunne gå i kjoler og bløde strømpebukser.
  kh Mette

  SvarSlet
 8. Vi har haft en helt tredje ladcykel - en Sorte Jernhest. Det var en rigtig god cykel, men vi savnede faktisk at den kunne skilles ad. For selvom det er en god ladcykel, så bliver det tungt, hvis man skal på en længere cykeltur, så vi ville ønske vi havde købt en der kunne skilles ad, så man kunne sætte ladet i vuggestuen og så køre på arbejde. Især fordi at det ofte her er den ene der afleverer, og den anden der henter. Nu havde vi ikke råd til at købe en helt ny, så i stedet solgte vi vores ladcykel og købte en Chariot Carrier: http://www.abckids.dk/
  Den kan både bruges til cykel, tvillingeklapvogn og løbevogn. Og den er altså bare lækker. Det eneste minus er, at den sidder bagpå cyklen, hvilket jeg synes er lidt utrygt i trafikken. Men som min far sagde, så må vi jo anskaffe os et bakspejl vi kan sætte på styret, så vi kan holde øje :)
  Kh Signe

  SvarSlet
 9. Heisan.

  Da jeg var ung, cyklede jeg jo København tyndt, men Christania-cyklen var ret tung at køre med. Men jeg har set den i et utal af dekorerede udgaver, og det er en af de ting den kan..Den kan være smuk, flippet, skøn og lækker...Sig lige til når den kommer, for så kommer Agnes og jeg forbi til en tur ud i det blå...

  SvarSlet
 10. Hej med Jer
  Tak for alle Jeres svar, jeg fik lidt at tænke over. Jeg har fundet en cykel handler der fører begge cykler, det burde gøre det nemmere at få en reel vejledning og så skal jeg da bare ud at prøve.
  Jeg har iøvrigt også overvejet en nihola, men jeg synes den mangler lidt plads. Tak fordi I tog Jer tid til at skrive
  Mange hilsner Heidi

  SvarSlet