Sider

om at være en krammer og den sociale arv

12 maj 2011

Kender I dem, de der krammere? Dem der altid skal røre lidt. Min mor var en krammer, hun skulle altid lige give det der lille klem til mine veninder og jeg syntes det var så pinligt. Ved I hvad? Det er gået op for mig at jeg også er blevet en krammer og når jeg tænker over går, det ret langt tilbage.

Engang arbejdede jeg på et teater, hvilket også indebar at gå ind på scenen med blomster til artisterne efter forestillingen/koncerten. Det var på kommando med buk og nej og så hurtigt ud igen. Det gik fint, indtil en dag hvor en verdensberømte klassiske dirigent lavede sjov med mig på scenen, jeg vidste ikke lige hvordan jeg skulle håndtere det, så hvad gjorde jeg? Jow jow, jeg gav ham da en krammer.

Da jeg fik mit eksamensbevis var det hele meget formelt. Planen var vist et håndtryk, et kort tillykke og overlevering af en stak beviser. Jeg stod der i "rampelyset", foran en række dygtige mennesker, der havde betydet noget for mig. Igen vidste jeg ikke helt hvad jeg skulle gøre af mig selv, så hvad gjorde jeg? jeg gav selvfølgelig uddannelseschefen en krammer og fortsatte efterfølgende med alle underviserne.

Jeg krammer mine elever når de er færdige med deres uddannelse, jeg krammer når jeg vil sige tak og jeg krammer selvfølgelig mine børn, min mand og resten af min familie. Men det er først i dag det er gået rigtigt op for mig, at jeg krammer når jeg bliver usikker.

I dag stod jeg overfor en fantastisk kvinde, dygtig inspirerende og med en gennemslagskraft og nogle budskaber der bed sig fast. Jeg siger tak for i dag (jeg er der i professionel sammenhæng) men vil lige nævne hvad en af hendes bøger har betydet for mig i privat sammenhæng. Her bliver jeg så lidt usikker, så I kan selv gætte hvordan den lille samtale slutter…. Med et kram selvfølgelig.

UNDSKYLD Julia og alle jer andre, der gennem tiden, måske har følt mit krammeri upassende, det er ikke noget jeg gør med vilje, det er bare det jeg gør, fordi det er det jeg kan finde ud af. Når mine ord slipper op, tager min krop åbenbart over. Jeg lover, at det er fordi jeg så godt kan lide jer og alt det I kan. Det kan jeg bare ikke altid finde ud af at sige på andre måder.

5 kommentarer:

 1. Hehe, mener nu også at Julia tildligere har undskyldt over spontane krammere, så mon ikke hun forstår ;)

  SvarSlet
 2. Søde du - kram du bare løs :-)
  ps- jeg er også en krammer og klapper og aer :-)

  SvarSlet
 3. Tror på du er god til det med krammere!
  En gang var jeg på interviewopgave hvor jeg skulle interviewe KNA connected, og de var ret hotte på det tidspunkt. De to af dem giver håndslag, mens den tredje kommer hen imod mig med åbne arme. Og jeg tror han vil kramme og krammer ham, men det var så en slags "hey jeg er cool" hilsen og han krammer ikke igen. PINLIGT!

  Men da jeg interviewede Oliver Bjerrehus virkede et kram og et kindkys helt på sin plads ;) MUMS!!!
  Er du mon også en der aer meget? Eller rækker meget ud efter andre?

  SvarSlet
 4. Når nu du giver så gode krammere så pyt..der er måske noget med æblet og stammen...og uh hvor glæder jeg mig til at høre om din dag...er du mon blevet klædt på fra inderst til yderst i kloge ord???

  SvarSlet
 5. Vilken härlig trädgård.

  /Mia :)

  SvarSlet