Sider

lange kommentarer fortjener lange svar

21 juni 2011

allerførst tak for Jeres lange kommentarer til mit indlæg om sukker. Hvor er det fornemt at I har taget jer tid til at skrive til mig. Jeg vil meget gerne svare Jer, men jeg har fundet ud af det tager tid når man har meget på hjerte. Meget apropos sunde spisevaner, er jeg lige nu ved at koge flødekarameller og det tager lidt længere tid end jeg troede. Men jeg vender tilbage, jeg skal bare lige hen og røre

1 kommentar:

  1. Kære Heidi.
    Jeg læste dit sidste indlæg i eftermiddags, men havde ikke tiden til at skrive en kommentar. Men det og sukkeret har været i mine tanker siden. Og jeg er 100 % enig med dig! Det er også en "problematik" som fylder rigtig meget i min bevidsthed. Der er jo så mange som gerne vil "forkæle" vores børn, og kvoten bliver meget hurtigt brugt, så der ikke efterlades meget råderum for os forældre til at (sukker-)hygge med. Jeg oplever også, at Carla meget hurtigt får præferencer, når der bliver tilbudt sukkerholdigt mad (ja, det kan bare være rosiner og andet tørret frugt) jævnlig, og nøjes med at nippe til hovedmåletiderne i håb/forventning om, at der kommer et sødere alternativ på bordet senere. Det er vores ansvar at give børnene sunde vaner og jeg mener bestemt at institutionerne skal bakke op om det ansvar, så man i sin egen familie selv kan bestemme, hvor meget sukker ens barn skal introduceres for.
    Slik, sodavand mm mener jeg slet ikke hører hjemme i en institution! Jeg kan forstå, at der kan være noget hyggeligt og lærerigt i, at have børnene med til at bage pandekager og boller, lave hjemmelavet marmelade, saft osv. Men når der så serveres noget sødt, mener jeg ikke at der er grund til at toppe op med saft eller kakao og hermed fordoble sukkerindtaget. Børnene hygger sig jo ligeså godt med vand eller mælk til. Ja, jeg kunne blive ved ;)
    Keep up the good work, Heidi! Jeg supporter dig fuldt ud!

    SvarSlet