Sider

brev fra julemanden og pom pom af silkepapir

28 november 2011

I går fik vi brev fra julemanden, til min store glæde skrev han at pakkekalenderen (julesokken) bliver anderledes i år. Her hos os havde det taget overhånd. For mig er det altså svært at finde 24 gaver til en (forvent)ningsfuld 5årig, der ikke har brug for mere skrammel til at fylde på værelset. Hun bliver bare ikke glad for strømper, tandpasta, en enkelt sylvanian figur eller en smølf længere. Det er ikke fordi det nødvendigvis skal være store ting, men de små ting hun bliver glad for er bare prinsesse plastik eller andre underlige plastik dimser der bare fylder og fylder og fylder. Det var aldrig det jeg havde tænkt med de kalendergaver, derfor har jeg errobret magten tilbage, i samarbejde med julemanden naturligvis.  Det betyder at de får 4 adventsgaver hvor der er plads til at købe noget ordentlig. Julesokken, den bliver ikke afskaffet, men den bliver i stedet fyldt med små oplevelser og ting vi kan lave sammen. Det bliver opskrifter på julebag og de vigtigste ingredienser, det bliver en lille historie, måske en skattejagt, noget guf og forslag til kreative syslerier, det bliver hyggeligt gør det.
Sammen med brevet fra julemanden var en gave til begge børn og noget silkepapir til at lave  pom pom er af (fordi jeg ikke kunne vente helt den 1december med at putte det i sokken) så Alberte og jeg er ved at lave pom pom er til sengen som julepynt.  Det er helt vildt tøset og meget meget hyggeligt, Alberte er begejstret og vi er slet slet ikke færdige.
bemærk den lille plastikdjævel barnet har i hånden, det er den slags vi har alt for meget af, aner ikke hvor det kommer fra)


14 kommentarer:

 1. Ihh sådan nogle pompom'er stimulerer i den grad mit tøsegen. Har nogle liggende, måske skulle de frem som julepynt :)

  Kh

  SvarSlet
 2. Fine..:) Men hvordan er det nu man gør...? For det kunne også være en ide til vores nisse der både kommer med drillerier, oplevelser og gaver..;) Vi har nemlig også alt rigeligt dims og plastikdutter..
  Kh Anne - der stadig falder på halen over det fine værelse..;)

  SvarSlet
 3. Kender det alt for godt med alt for meget unødvendig tingel-tangel. Her kommer Julemanden også kun i weekenden.
  De der pompomer er så flotte, kunne da også godt tænke mig en lille DIY :)
  God dag.

  SvarSlet
 4. Jeg ønsker mig en DIY på pomponerne af julemanden!! De er rigtigt rigigt fine og jeg har SÅ meget silkepapir tilbage fra vores bryllup.. :)

  Go ide med sådan nogen gaver, det var helt klart også det jeg ville vælge, i år synes jeg bare slet ikke jeg har tid til den slags hyggeligt... :( sådan er det indimellem.. Og jeg er altid lidt for sent på den til jul.. :)

  SvarSlet
 5. Rigtig god idé, der kan nemlig nemt komme for mange små (grimme) dimser ind på værelset. Synes det lyder som en skøn plan dig og julemanden har fået ;-)

  SvarSlet
 6. Heldigvis er mine unger 4, 2 og 2 år, så de bliver stadig glade for tandpasta og en smølf. Og "ambitionsniveauet" her er også til adventsgaver. Jeg genbrugte endda den 4 åriges perler, fra en gammel perlekæde, sammmen med ny elastik snor - vupti - stor glæde over morens opfindsomhed!

  Jeg bliver i øvrigt lige nødt til at høre om din datters seng på billedet er hjemmelavet? Pønser på at bygge seng til vores unger, og synes sengehesten på billedet er virkelig fin.

  Kh. Mia

  SvarSlet
 7. Jeres julemand er altså mere overskudsagtig end vores. Det lyder hyggeligt med aktiviteter og kommer sikkert til at hitte mere end dimser. Her kommer han kun med gave til sokken adventssøndage. Af samme grund, for jeg kan bare se i ånden at det nemt bliver til små dimser som bare fylder. Selvom Ingrid stadig kan blive glad for hverdagsting så er det bare nemmere med fire større ordentlige (men ikke dyre) gaver. :)

  Sengen I fik lavet er simpelthen så smart og flot. Og de pomponer gør den bare endnu mere fin. :)

  SvarSlet
 8. Det lyder som en rigtig rigtig god ide. Og du har fuldstændig ret - hvad skal de bruge flere viskelædere til?!
  Bertram fik jule-shuffle-bogen i dåbsgave, så herhjemme kommer der julesange i sokken. Og så får Selma adventsgaver af farmor.
  Og de der pomponer passer lige til Albertes værelse!

  SvarSlet
 9. God ide. Er de mon nemme at lave de pompom'er?

  SvarSlet
 10. Sikke sjove pom pom'er. Er ret vild med sengen og det fine tapet som skimtes under. Er det noget man kan komme til at se mere til? :o)

  Kh Shina

  SvarSlet
 11. Uh, hvor er de flotte :) Mon der kommer en DIY på bloggen din?

  SvarSlet
 12. Hej Allesammen tak for Jeres kommentarer. Der er kommet en vejledning på bloggen.
  Iøvrigt kom mit indlæg måske til at lyde mere overskudsagtigt end det var ment. Det er ikke fordi vi har alverdens med tid til at finde på de mest fantastiske, sjove kreative overraskelser hver dag. Men det krævede enormt meget overskud af mig sidste år at finde de forb.... gaver, netop fordi jeg ikke havde gået og udset mig fine ting hele året. Derfor bliver det i år spiseligt som nødder, tørret frugt og chokolade og derudover alt det andet vi gerne vil i december. Til orientering kan jeg fortælle at jeg i dag har købt grødris til sokken. Vores børn elsker risengrød, derfor bestemmer julemanden selvfølgelig hvornår vi skal have risengrød, mere opfindsomt er det altså heller ikke :)
  KH Heidi

  SvarSlet
 13. De er super fine!
  Dejlig blog du har :-)

  SvarSlet
 14. Sådan en kalender er også på tapetet her hos os i år. Sidegevinsten er også at man får holdt sig selv op på at lave nogle ting sammen.
  Mange hilsner
  Mette

  SvarSlet