Sider

overskudsmor

05 december 2011

nej, jeg er bare ikke så vild med at lege med lego
I dag havde julemanden puttet en opskrift på pebernødder i julesokkerne. Han må læse blogs for det var helt sikkert Ann-Christines opskrift. Vi skulle selvfølgelig prøve opskriften og Holger har fået det bedre, så vi brugte noget af eftermiddagen på at bage pebernødder. Jeg har faktisk overvejet om jeg overhovedet ville skrive det her, for umiddelbart lyder det ret overskudsagtigt. Men faktum er bare, at når jeg er alene med børnene er det langt nemmere (og sjovere) for mig at aktivere dem i et køkken, end det er at rode rundt på gulvet med lego.
Opskriften er god, dejligt milde og sprøde. Min ene søde køkkenhjælper hældte ekstra fløde i dejen i et ubevogtet øjeblik, og jeg var bange for at komme for meget mel i dejen, måske er det derfor de flød lidt for meget ud for os.
Nu sidder jeg og hygger mig med te og pebernødder indtil Thomas kommer hjem fra arbejde. Egentlig har vi lovet hinanden at vi ikke spiser kage i hverdagen, så jeg spiser hurtigt så ingen opdager det.

8 kommentarer:

 1. God idé, både at lave hyggeeftermidsag med julebagning og at spise hurtigt;) Den bruger jeg også nogle gange når jeg er alene hjemme;)

  SvarSlet
 2. Jeg bruger samme strategi som dig. Er også mere til bagning end "leg på gulvet". Der kan faren heldigvis supplere, så jeg ikke får alt for dårlig samvittighed. Så behøver jeg kun at få dårlig samvittighed over alt den konfekt og "hygge" vi allerede har spist her på de 5 første dage i december...

  SvarSlet
 3. Lyder prøcis som herhjemme - små kreasysler og bagning er mere mig.. Faren gider heldigvis lego leg mm..;)
  I morgen skal Karoline og jeg bage pebernødder - og har i dag købt ind til at bage efter samme opskrift.. Glæder mig til at smage dem..
  KH Anne

  SvarSlet
 4. super idé, godt med nogle alternativer til slik og legetøj fra julemanden...

  SvarSlet
 5. Sjovt jeg er også mere til at lave julekort og bage med ungerne end til at samle togbane og læse Anders and. Og pebernødder og peberkager er bare geniale at lave med de små! Dejlig blog du har :o)

  SvarSlet
 6. Pebernøddebagning er bare så hyggeligt og Ann-Christines opskrift er super god. Dog er jeg mere til leg på gulvet, end at skulle have en lille hjælper i køkkenet.... det har jeg næsten ikke nerver til ;-)

  SvarSlet
 7. Hov, jeg ser lige at min kommentar fra i går slet ikke kom på.

  Jeg er glad for at pebernødderne blev gode :) Jeg synes også det er super hyggeligt at kombinere min egen lyst til at lave mad og lækre sager med hyggeligt samvær med børnene. Elsker at have hjælpere i køkkenet!

  SvarSlet
 8. hej Allesammen
  Hvor er det sjovt at høre at jeg ikke er den eneste der hellere vil lave køkkensyslerier med børnene fremfor at bygge lego. Anne du har det anderledes og det er også sjovt at høre.
  Jeg synes simpelthen det er sååå hyggeligt at bage så jeg er bange for der kommer til at gå alt for meget småkager i den herhjemme den næste tid :)

  SvarSlet