jeg er ihvertfald hoppet med på vognen efter inspiration både her og her . Jeg synes det er vanvittigt dyrt at købe økologisk rugbrød, så det er da egentlig vældigt praktisk at lave sit eget, Regner selvfølgelig med at det er lige så let som fru Plum skriver.
Det kan du regne med det er! Men husk endelig salt. Ellers bliver det nemlig ikke sååå godt;)
SvarSletDet må jeg altså også i gang med, alle siger at det er super nemt når først man er i gang...
SvarSletGod fornøjelse og held og lykke:-)
SvarSletDet er så nemt med det Mogens brød, hvor man kommer direkte i forme og lader stå natten over! Det er der altså ikke megen arbejdsgang i :-)
Jeg er spændt på at se hvad det bliver til, nu er det lige gået op for mig at jeg vist har brug for en røremaskine. Måske bliver de brød ikke så billige alligevel :)
SvarSletHeld og lykke herfra også...;)
SvarSletSkal bage i morgen tidlig, det bliver så spændende...;)
Har også gang en hjemmelavet tykmælk, mere om det senere hvis det altså lykkes...det bobler og syder i køkkenet...;)
Hej fra Maja B
jamen den røremaskine skulle du vel ha' før eller siden alligevel, sådan en husmor som dig:-).. Det må du ikke gi' surdejen skylden for
SvarSletHov kunne lige genkende det stof du har på dit julefrokostbod - det skulle vi godt nok ha købt hele rullen af..
SvarSletHej Janet
SvarSletJa bortset fra det er første gang jeg har brugt det :)
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletMan behøver altså ikke røremaskine til den opskrift jeg fandt, men det er selvfølgelig en god undskyldning for at købe en;) Jeg mener det var Karen klarbæks opskrift jeg brugte, men jeg byttede noget af rugmelet ud med kerner:)
SvarSletHer er den;)
SvarSlethttp://karenklarbaeksverden.blogspot.com/2010/05/hjemmebagt-rugbrd.html?m=1
Skiftede vist bare ved eftersyn nogle af rugkernerne ud med andre kerner, men stor succes:)
Jeg må indrømme, at jeg har droppet det med surdej. Jeg skal bage for tit for at surdejen ikke dør og det gider jeg ikke ;o)
SvarSletDer findes adskillige gode opskrifter på rugbrød uden surdej og dem benytter jeg mig af :)
Men held og lykke med projektet. Glæder mig til at høre hvordan det går :)
Åh... Jeg er sådan lidt tilbageholdende.. Ville så gerne - men kan simpelthen ikke gennemskue, hvad det er jeg skal;)
SvarSletJeg har endda læst med hos både Plum og Meyer - men sådan et "jeg skal se eller selv gøre før jeg lærer" barn som mig har lidt svært ved bare at kaste sig ud i det;)
Men det blir' et nytårsforsæt at skulle!
KH Anne
aha - en ny vogn at hoppe på...det skal jeg da!
SvarSletSolhilsner
Stine
Har godt lagt mærke til at surdej dukker op på div. blogs... bliver også fristet til at prøve, men ved ikke om jeg "tør". Har det ligesom Anne, jeg skal også helt se eller selv gøre før jeg lærer.
SvarSletJeg har altid surdej i køleskabet, for med 3 drenge i husholdningen ryger der en del brød.
SvarSletJeg bruger en opskrift af Sif Orellana, ganske ukompliceret, men skal prøve en tynd surdej a la Meyer en af dagene.
Mange hilsner Mette
Hej med Jer
SvarSletSelvom jeg refererer til Camilla Plum er jeg faktisk hoppet på Meyers tynde surdej. Mest fordi jeg er meget lidt tålmodig og jeg havde alle ingredienser til Meyers surdej lige da jeg fik lysten til at bage rugbrød. Jeg tænker åbentbart ikke særligt langsigtet for nu skal jeg vente 10 dage før den er klar, meget længere end Camilla Plums. Måske skal jeg prøve Mogens først og tage Meyers når den er klar.
Og Christina selvfølgelig skal jeg da have en røremaskine :)
Og til Jer der er lidt tilbageholdende i forhold til surdej jeg skal nok lave en føljeton. Jeg kan garantere jeg finder en enkel vej til rugbrød. Jeg er bare ikke skabt til mange trin og mange skåle der skal vaskes op undervejs :)
SvarSletJeg syns det med surdej er nemt - og hvis den dør (som min gjorde inden jul) starter man bare en ny. Jeg bruger osse Camilla Plums opskrift(er) - men kun som inspiration, for det er ikke altid man (jeg) lige har det hun bruger... Efterhånden som jeg har fået bagt nogen gange har jeg osse fået det sådan lidt med at kunne ta mængderne på gefühl... og en røremaskine ER en go ting - det blir så meget lækrere af at blive rørt ordentligt, og jeg gider ikke stå med en røreske i en halv time!!! God fornøjelse - glæder mig til at høre mere! KH og godt nytår fra Lisbeth
SvarSlet