Sider

Rugbrød for de utålmodige eller mens jeg venter på min surdej

08 januar 2012

Jeg synes aldrig jeg kan finde på en overskrift, men i dag havde jeg to, så I får dem begge.
Jeg har jo lavet den her surdej, men den skal stå i 10 dage inden den er klar. Jeg har købt nye slip let forme og har power-shoppet godt mel (mig og mel er en historie for sig) jeg har stadig ingen røremaskine, alligevel føler jeg mig fuldstændig klar til at blive selvforsynende med rugbrød. Derfor kunne jeg selvfølgelig ikke vente på min surdej blev færdig. Heldigvis kan man jo bage rugbrød uden surdej og det har jeg da bare gjort. Opskriften fandt jeg tilfældigt her. Jeg byttede lidt af vandet ud med a-38, solsikkekerner og hørfrø ud med græskarkerner og knækkede rugkerner. Sidst men ikke mindst lod jeg dejen koldthæve ( jeg satte mængden af gær ned, brugte kold væske og lod rugbrøddene hæve ca 12 timer i køleskab) Det var nemt, dog lidt hårdt at ælte, men resultatet blev godkendt af hele familien og jeg pønser på flere indtil min surdej er klar.


9 kommentarer:

 1. Jeg har været på surdejsbølgen siden jeg flyttede hjemmefra for 8! år siden og det smager bare bedre, så god fornøjelse med rugbrødsbageriet;)

  SvarSlet
 2. Vi har også spist vores første hjemmebagte rugbrød i dag. Opskriften på surdejen som Christina linkede til skulle kun stå i et par dage. Og resultatet blev virkelig godt! Nu glæder jeg mig rigtig meget til at være 100% selvforsynende med brød :)

  SvarSlet
 3. Godt med alternativer i ventetiden:)
  Jeg burde hoppe med nu - hvor huset bugner af bagerrugbrød og hjemmebagte brød fra barnedåben i går.. Men brød i fryseren kan jeg vist næsten vente 10 dage på surdejen...
  Hvor køber du mel? Jeg har været på jagt efter ølandshvede bl.a. men synes ikke liiiige det er til at finde 'herude'..;)
  KH Anne

  SvarSlet
 4. Hej Mille
  Jeg kan også huske det hjemmefra, dengang synes jeg sjovt nok det fra supermarkedet smagte bedre :)

  SvarSlet
 5. Hej Mette
  Jeg er ikke sikker på min surdej bliver god. Synes den begynder at lugte underligt:( men så må jeg prøve Christinas i stedet. Har netop lavet en ny portion dej uden surdej.

  SvarSlet
 6. Hej Anne
  Som jeg skrev til Mette ved jeg ikke om min surdej lykkes. Men jeg køber Mel i et lille øko surpermarked i Randers. Jeg har også lige købt 5 kg hvede i Lic. Mine fævoritter er uden tvivl Aurion og skærtoftmølle. Skærtoftmølle fåes i Kvickly og Brugsen. Jeg kommer ikke så tit forbi økobiksen så jeg plejer at handle stort ind når jeg er der.

  SvarSlet
 7. Tænk jeg anede ikke, du var fra Randers. Nu vil jeg til at spejde efter dig, når jeg er på de kanter ;)

  SvarSlet
 8. Uh, det ser lækkert ud. Håber at det smager jer.

  SvarSlet
 9. Elsker dine sjove overskrifter. Jeg trækker tit på smilebåndet, når jeg læser dine indlæg. Jeg syne du har en god humoristisk måde at skrive på. Det kan jeg godt li, så held og lykke med surdejen. Håber ikke du venter stadigvæk :-)
  Knus Maria

  SvarSlet