Sider

05 marts 2012

I går skulle vi have nem aftensmad, hvilket var rugbrød. Min surdej er vist  kaput, det resulterede i et uspiseligt rugbrød, og altså ingen rugbrød til aftensmaden.
I stedet blev aftensmaden til en omgang pasta med tun, det pesto vi nu havde og rå grøntsager i stave.
Heldigvis havde vi vandmelon i køleskabet, så den kedelige aftensmad blev reddet af noget nær den mest formidable dessert man kan servere her hos os, særligt når der har være "melonpause" siden sommer.8 kommentarer:

 1. Melon er altså ikke så tosset og vandmelon er min favorit. Jeg har godt set at de er i butikkerne allerede nu - men har dem stadig til gode.
  Jeg har i øvrigt "snydt" i dag og købt en færdig surdej fra Claus Meyer, så skal den blot passes og plejes og bruges til at bage med. Har ellers også et par 'ulykkelige' surdejshistorier bag mig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var faktisk lidt imod melonen, da jeg tænkte den nok ikke smagte af noget, men Alberte var så begejstret da hun så den. Holger var ramt af feber så jeg tænkte det var en sikker måde at få lidt væske i ham. Melonen var ikke fantastisk men absolut godkendt :)
   Surdejen er faktisk i gang igen, men havde jeg boet i nærheden af meyer havde jeg også købt en, bare for at finde ud af hvordan den skal dufte og se ud. Thomas gider ikke lugte til den længere og dagligt svare på spørgsmålet "dufter den af mørk øl ?" :)

   Slet
 2. surdejen kan godt reddes selvom den virker trist og halvdød. bare kasser halvdelen og giv den ny mad (1 dl mel+1dl vand) og lad den stå lunt til den igen lever og ånder som en slags chokolademousse (altså konsistensen som den gerne skal have når den kan bruges). Dette trin (smid halvdelen ud og giv mad) kan gentages indtil den igen lever) Min erfaring er at surdejen bliver bedre hvis man holder liv i den og der hele tiden er en slat rigtig gammel surdej i hvis du forstår.
  held og lykke:)
  /Linn

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linn
   mange mange tak for din kommentar. Faktisk gav jeg den en chance efter jeg havde læst det du skriver og den lever helt sikkert, den bobler derud af efter jeg har givet den nyt vand og mel. Den er stadig for sur så jeg fortynder den noget mere i morgen. jeg er glad for den er vækket til live igen for jeg synes nemlig også den gav mere smag til brødet efterhånden som den blev "ældre" så jeg takker for hjælpen :)

   Slet
 3. Oh yes- vi købte også årets første vandmelon i går! Glæder mig til at skære lidt i den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber den var så god som håbet :)

   Slet
 4. Sjovt som frugt kan rede det meste. Sådan er det ihvertfald hos os.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja det er godt at have i baghånden :)

   Slet