Sider

Museo di Storia Naturale - Zoologia la Specola

17 maj 2012

kan anbefales på det kraftigste. Vi har efterhånden set en del smukke steder, hyggelige steder, flotte steder og maleriske steder, men denne lille del af Firenzes universitet, har været en af de mest fasinerende.  
Vi tog egentlig derhen fordi vi tænkte det måtte være noget for børnene, det var det også, men jeg er helt sikker på, at vi voksne syntes det var mindst, lige så stor en oplevelse. Det var en meget underlig fornemmelse at gå derinde. På en måde vidste jeg ikke helt, om jeg burde være forarget, over alle de udstoppede dyr og dyreunger (udstoppede legende løveunger er næsten mere end mit hjerte kan bære)
På den anden side er dyrene meget gamle og jo fra en helt anden tid. Det er netop det med den anden tid, der gør oplevelsen af at gå derinde, så speciel. Mange af dyrene bærer præg af at være meget gamle og de er udstillet i de mest fantastiske skabe med "bulet" glas. Følelsen af at være midt i en gammel film, kom da også over mig et par gange.

Det var helt vildt så mange dyr der var, af alle slags. Insekter, fisk, krokodiller, hajer, løver, vilsvin, aber, slanger og fugle i alle afskygninger. Det var smukt, grimt, mærkeligt, fascinerende, uvirkligt og bare rigtig meget, en oplevelse.


2 kommentarer:

  1. Hvor ser det fascinerende ud det museum. Nogle gange er det helt rart med et traditionelt museum uden alt det det nye interaktive halløj;) Det ser ud som om, I nyder ferien:)

    SvarSlet
  2. Hvor ser Alberte dog ferieagtig ud (og måske fra en gammel film) med den hat - så fint

    SvarSlet