Sider

sikke en fest og et sikkert kagehit

30 september 2013

Holger havde fødselsdag i sommerferien og selvom han blev fejret af en hel del af familien, så var det altså ikke rigtig fødselsdag fordi hans fætre og kusiner ikke var der. Derfor havde vi i lørdags inviteret på en lille ekstra fødselsdag.

Helt i Holgers ånd var der kage på menueen, kun kage! ej det passer ikke helt for gæsterne fik lidt mad inden de gik hjem. Men dette indlæg handler om kagerne.

Vi havde bagt cookies, Meyers kanelsnurrer, gulerodsmuffins med topping af syrlig flødeost og den ultimative vinder boliglivs tærte, som vi døbte brombærkage (selvom fyldet var hindbær) som er en nøddebund med en bærskum. Jeg fik travlt lige inden gæsterne kom fordi jeg ville "samle" det hele i sidste øjeblik, så jeg nåede næsten ikke at tage billeder, men lidt blev det til.

Da gæsterne var gået, smed Alberte og Holger sig i sofaen, sukkede dybt og blev enige med hinanden om at det havde været den bedste fest nogensinde. Indimellem skal der ikke meget til.
I får opskriften på kagen, næsten som den er i boligliv. Vi kunne  fx. ikke dy os for at tilsætte tørrede rosenblade, vi synes så godt om den fine milde parfumerede smag det giver.

Vi lavede dobbelt portion til ca. 20 personer hvor en stor del var børn. Portionen passede fint men bunden var også lagt med de andre kager.

Nøddekage
3 æggehvider
175g hakkede nødder, vi brugte flest hasselnødder og lidt færre mandler
175g rørsukker
1.spsk. mel
1 spsk. kartoffelmel
2 tsks. bagepulver

Bærskum
300 g frosne hindbær
50 g rørsukker
1 tsk tørrede rosenblade
2 dl piskefløde
250 g creme fraiche 38%

Vi pyntede med friske brombær fra haven, guldglimmer og tørrede kornblomster

tænd ovnen på 160 grader. pisk hviderne meget stive og vend nødder, sukker, mel kartoffelmel og bagepulver i æggehviderne. fordel dejen i en springform ca. 22 cm foret med bagepapir. Bages ca. 45 min.

Kom hindbær, sukker og rosenblade i en gryde og kog op et par minutter. jeg er forsigtig med at røre for meget for jeg vil gerne have at bærrene beholder lidt af formen. Afkøl
pisk fløden til skum (ikke for meget) og vend den med fløden og tilsæt bær. Jeg synes det er flot hvis blandingen ikke er rørt helt sammen så der bliver lidt farvevaration med hvis og den fine lyserøde. Top kagen med skummet og pynt.24 kommentarer:

 1. Hvem der bare havde været med som gæst. Mums. Jeg havde valgt samme menu som Holger ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror nu også gæsterne var godt tilfredse ;) Men Holger var bestemt også, selvom han var noget skeptisk over at der skulle gulerødder i nogle af kagerne :)

   Slet
 2. Årh, jeg ville gerne til kagefest hos dig! Jeg erklærer mig vist enig med Alberte og Holger :)

  SvarSlet
  Svar
  1. :) Alberte og Holger er så glade når de kan få lov til at være sammen med deres fætre og kusiner kager eller ej :) de "mindste" spænder i alderen fra 3 til 15 nu og alligevel gider de største tage sig af de mindste. De allerstørst er faktisk i 20 erne og de er også et stort hit. så det er virkelig en fest at være sammen med dem alle.

   Slet
 3. Det ser super lækkert ud. Så godt dit billede på IG, de der kanelting, ser monster gode ud.. Elsker alt med kanel... Måske de skal prøves af næste gang der er inviteret gæster :)Meyer laver lækre ting :)
  Kh Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Meyers kanelsnurer SKAL man prøve :) de er gode men er tidskrævene for det første skal de æltes læææænge og så skal de hæve først 1,5 time og så to timer mener jeg det er. Men de er ventetiden værd :)

   Slet
  2. Ja, hold da op. det er noget af et projekt. Men hvis du siger de er værd at vente på, så skal de da prøves :))

   Slet
 4. Svar
  1. jeg bliver også helt lækkersulten igen ;) godt vi ikke har flere rester

   Slet
 5. Det ser rigtig lækkert ud :) god fødselsdagsmenu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Holger forstår sig på hvad der er godt :)

   Slet
 6. Mums, siger jeg bare!!

  SvarSlet
 7. Øj hvor lækkert - kanelsnurre og gulerodskage med creamcheese er klart på min top-5, hvad angår kager! :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Snurrer var allerede på min men nu er gulerodskagen også kommet det :) den der topping gør altså noget godt

   Slet
 8. Nøj hvor ser det godt ud. Hvor får du tørrede rosenblade fra?

  Kh,
  Thea

  SvarSlet
  Svar
  1. vores lokale helsebiks, det er nogle små glas fra solhjulet :) til den nette sum af 15 kr

   Slet
  2. Uhh, nu er jeg ved at lave den, men hvor meget sukker skal der i bunden?

   Slet
  3. shit det har jeg da glemt at skrive 175g håber du fandt ud af det! UNDSKYLD

   Slet
 9. Den menu kunne jeg også kun takke ja til ;) Ser vildt lækkert ud!

  SvarSlet
 10. Orv det ser godt nok lækkert ud, skal da vist lave den brombærkage på et tidspunkt. Har du også opskriften på gulerodsmuffins?

  SvarSlet