Sider

6

06 december 2010


Hjemmelavet karamelsirup.
Det er ikke svært, det kræver bare lidt tålmodighed. Selvfølgelig kan den bruges i kaffen, ovenpå en god vanilieis er den skøn, men den er altså også alletiders at vende i flødeskum til en god æbletærte.

Der skal bruges:
150g rørsukker
3/4dl kogende vand
en stegepande

smelt sukker på panden ved svag varme, når sukkeret er helt smeltet, tilsættes det kogende vand. Det bobler helt vild, men det skal det gøre. Det smeltede sukker bliver nu tykkere og bliver ikke "opløst" i vandet med det samme. Så det er nu, der skal ventes, og ventes, mens vand og sukker koger, når sukkeret er helt smeltet sammen med vandet, er siruppen ved at være færdig (med mindre den er meget tynd, så lad den koge lidt længere)
Den bliver iøvrigt mere tyk i det når den køler af.

Jeg synes det er en god lille gave, særligt hvis man pynter den med et skønt vedhæng fra badel, jeg ved bare ikke helt om jeg vil af med et af mine.
Hav en dejlig aften

8 kommentarer:

  1. Uhmmmmmm..... det lyder dejligt!

    SvarSlet
  2. Jeg er for nyligt begyndt at drikke cafe latte, og køber sirup dertil i dyre domme. Nu vil jeg da i stedet prøve din opskrift!
    Det lyder i øvrigt også lækkert med de andre anvendelesmuligheder.
    Hvor længe mon den kan holde sig?

    SvarSlet
  3. Du skal prøve den i flødeskum, den brændte smag passer lige til :)

    SvarSlet
  4. Hej Ida
    Din kommentar missede jeg lige :) jeg ved ikke hvor længe den kan holde sig, men da det kun er sukker vil jeg tro holdbarheden er lang!

    SvarSlet
  5. Sikke et lækkert lille fif...det skal prøves, især i flødeskummen. (nøj, det lød lidt mærkeligt). Kh fra Jo

    SvarSlet
  6. Jeg skal lige love for du stør om dig med lækre sager og ideer... tusind tak Ü

    SvarSlet
  7. Mums det lyder dejligt, det skal vi prøve en dag. Mon ikke det er godt på klatkagerne også, og dem er der jo gode muligheder for at få lavet i denne risengrødsfyldte december.

    SvarSlet
  8. Hej og tak for Jeres kommentarer
    Jo jaa lidt, men jeg forstår sammenhængen :)
    Stine selv tak :)
    Stine klatkager selvfølgelig, måske lidt æblekompot også, det er da raffineret :) tak for tippet

    SvarSlet