Sider

Når man tager arbejdet med hjem

23 marts 2011

I øjeblikket er jeg meget optaget af det pædagogiske måltid på arbejdet. Selvom det ikke er noget nyt for mig, kan jeg alligevel ikke helt lade være at tage det med hjem. Selvom det bestemt ikke har været vores hensigt og vi har haft mange gode intentioner, så var rigtig mange af vores måltider i stedet blevet til affodring, måske i et forsøg på at være effektive. Det er anderledes i disse dage, og hold da op det er skønt, det ser bare lidt anderledes ud når fokus bliver flyttet fra "bordskik" til samvær ;)

(og jo, selvfølgelig skal mine børn lære at spise "pænt", men det bliver bare så trist, hvis det er det eneste det kommer til at handle om)

6 kommentarer:

 1. Uha nogle snaskede fingre ;o)
  Jeg fik øje på jeres sofabord i baggrunden, det ser rigtig fedt ud. Er det Arne Jacobsen eller noget mere budgetvenligt?

  SvarSlet
 2. Jeg synes jeres ændring af måltidet lyder fornuftig. Mad handler også om at være sammen.
  Bordskik kommer stille og roligt.

  SvarSlet
 3. Helt enig. Selvfølgelig skal man lære at spise pænt, men først skal man jo lære at spise. At en kartoffel både er fast og blød, at brocoli er smattet når den er kogt og hård når den ikke er osv. Man skal have lov at mærke maden. Herhjemme havde vi det vildeste madroderi det første år, der var bogstavelig talt mad på væggene. Men nu har poden bare styr på det der med kniv og gaffel.

  SvarSlet
 4. faktisk er der nogle undersøgelser der viser, at kræsenhed kan være pga. den stemning der er ved bordet. Det kan være mor der er "over" sit barn hele tiden, mor og far der skændtes, eller andre ting der gør at stemningen ikke er så god.
  SÅ herhjemme er det helt klart det vigtigste. Han sviner hver dag, men han hygger sig og han spiser ALT. De skal nok lære at spise ordentlig en dag ;O) hihi...
  Så kan kun bakke dig op og sige, at det er nok skal gå. Herhjemme går det ihvertfald super, og ingen kræsen unge her ;O)
  Go aften.
  kh. Susan

  SvarSlet
 5. Hørt hørt :-) Jeg er også til samværet - og håber så stille på, at de på et tidspunkt begynder at spise lidt pænere end i dag ;-)
  Søde billeder, det ser hyggeligt ud

  SvarSlet
 6. Vidunderlige billeder! Det er mens de er små de skal have lov at udforske maden. Den går jo ikke når man er 25...

  SvarSlet