Sider

pocherede æg

25 februar 2012

en status opdatering på facebook i går gav mig rigtig meget lyst til at lave pocherede æg. Her til morgen meldte jeg mig frivilligt til at stå op og lave morgenmad, fordi vores børn stadig kan vågne meget tidligt skiftes vi indimellem til at tage morgentjansen. Her til morgen gav det nogen af os lidt tid til at eksperimentere med pocherede æg. Det er jo egentlig bare et kogt æg, men af en eller anden grund har det altid fascineret mig.
Jeg ved de bør være flydende indeni, men jeg er bare ikke selv så vild med blødkogte æg så mit fik lidt længere. Årstiderne har lavet en lille video med en vejledning til pocherede æg lige her
I går aftes skrev jeg minutiøst opskriften på mit surdejsbrød ned og lækkert ser det ud,hvis jeg selv skal sige det, men det er tungt og meget meget mættende på den forkerte måde, derfor kan det ikke betale sig at dele opskriften.
Jeg er helt overbevist om at det er røremaskinen jeg mangler!
6 kommentarer:

 1. Ja det tror jeg bestemt også - det med røremaskinen altså. Surdejsbrød skal æltes LÆNGE. Met får 8 min i røremaskinen.
  En anden vigtig ting er at bruge noget mindre mel - den skal faktisk være ret løs dejen... i hvert fald når jeg bager... Du må bare prøve dig frem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej og tak for din kommentar og opbakningen i at jeg MÅ have en røremaskine. Brødet er lykkedes mig at lave tidligere, men der var jeg virkelig også tålmodig med håndmikser og håndkraft. Jeg må prøve igen...

   Slet
 2. Jeg elsker porcherede æg, og det er virkelig længe længe siden jeg sidst har lavet det. Tak for at du mindede mig om det, din tomatsalat som tilbehør ser også lækker ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. det var så lidt :) Jeg havde heller ikke lavet det længe, men pludselig skrev min kokkekusine om æg i alle afskygninger på facebook, heri blandt pocherede og jeg måtte igang :)

   Slet
 3. Jeg er også helt vild med porcherede æg-Der ligger en cafe-Dyrehaven, i vores gamle neighborhood på Vesterbro, som laver den mest fantastiske Eggs Benedict, og jeg smelter hver eneste gang, den rammer tungen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Eggs benedict er det ikke det med hollandaise, har faktisk aldrig smagt det men måske skal det prøves. Er det egentlig ikke også med spinat hmm måske er det noget helt andet det må googles :)

   Slet