Sider

bagt grød til morgenmad

09 februar 2014


da vi var på food festival i sommerferien havde karolines køkken en vogn, hvor de blandt andet serverede bagt grød. Jeg kan ikke huske den præcise variant, men siden da, har bagt grød optrådt som weekend morgenmad her hos os, af og til.

Denne er med pærer, men vi har også lavet den med æbler, blommer eller bær fra fryseren. I dag havde vi kun hasselnødder nok til "pynt", men mandler og valnødder er også gode, også blandet i grynene.

Til en stor portion (rigeligt til alle 4) brugte vi

3 store pærer
4 dl havregryn
1 stor tsk. kardemomme
1 spsk. hørfrø
2 spsk. frysetørrede hindbær
1 håndfuld hasselnødder
2 æg
4 dl mælk

I bunden af et ovnfast fad lagde jeg de 3 pærer skåret i grove tern, dryssede med hørfrø og de soltørrede hindbær. Jeg blandede havregryn med kardemomme og lagde det ovenpå frugten. Æg og mælk blev pisket godt sammen og hældt ud over havregrynene. Til sidst dryssede jeg med groft hakkede nødder.


Den blev bagt ca. 35 min ved 200 grader. I dag spiste vi grøden lun med græsk yoghurt og lidt honning og masser af mynte, jeg er vild med mynte.


Jeg har et eller andet med tørrede blomsterblade, jeg synes de er så fine, faktisk blandede jeg både tørrede rosenblade, kornblomster og morgenfruer i grynene, fordi jeg ikke kunne lade være. Tror altså ikke vi kunne smage dem, men de blå kornblomster kan vist anes på et af billederne.4 kommentarer:

 1. Åh hvor lyder det lækkert. :)
  Tak for opskriften den skal vi prøve en dag :)
  Dejlig ferie til jer ♡

  SvarSlet
 2. Ja det må I prøve :) Tak vi skal gøre vores bedste med at få en dejlig ferie, håber I har haft en skøn weekend.

  SvarSlet
 3. Hvor ser det bare lækkert ud - troede faktisk der var tale om en kafe/dessert at dømme ud fra billederne...
  Det må prøves :)

  SvarSlet
 4. Den ser spændende ud, måske jeg skulle afprøve den, men om de andre vil spise den, ved jeg jo ikke.

  Kh. Lis

  SvarSlet