Jeg har netop sat min første brøddej med surdej til hævning i køleskabet, Meyers emmerbrød. Er spændt på, om det bliver Som det skal! Har det taget mange forsøg før dit blev vellykket? Det ser helt rigtigt ud med den flotte skorpe og store lufthuller.
Ej, hvor ser det bare godt ud det brød. Hvad er din opskrift på både surdej og brød? Er lidt tøvende mht at afprøve en surdej, men det her brød giver da blod på tanden! Håber du skriver opskriften :) Birgitte
hej tak for kommentarer Jeg har desværre ikke opskriften men tog udgangspunkt i brusebadsboller fra Aurion http://www.aurion.dk/documents/00045.pdf men opskriften er med gær og jeg brugte vel 1/2 surdej i stedet og jeg brugte havregryn, groft ølandshvede og hvedemel. Men glemte at skrive målene op, eller opgav da jeg havde puttet så meget ølandshvede i at der ikke var plads til alm. hvedemel og jeg måtte tilsætte mere vand. Men næste gang prøver jeg at være mere struktureret og skriver ned. Ida min surdej har virket hver gang til rugbrød, men jeg har ikke før fået de store huller jeg gerne vil have i det lyse brød. Jeg tror det er den manglende røremaskine der er årsagen. Den største forskel denne gang var at jeg virkelig VIRKELIG brugte lang tid på at ælte. God weekend allesammen
Mums det ser virkeligt lækkert ud!!
SvarSletHold da op hvor er det blevet flot, tillykke med surdejen.
SvarSletEj det ser godt ud!
SvarSletSpændende...
Jeg har netop sat min første brøddej med surdej til hævning i køleskabet, Meyers emmerbrød. Er spændt på, om det bliver Som det skal! Har det taget mange forsøg før dit blev vellykket? Det ser helt rigtigt ud med den flotte skorpe og store lufthuller.
SvarSletHold da op et lækkert brød... det ser da for dejligt ud :-) Bliver helt sulten
SvarSletKnus
Rikke
Ej, hvor ser det bare godt ud det brød.
SvarSletHvad er din opskrift på både surdej og brød?
Er lidt tøvende mht at afprøve en surdej, men det her brød giver da blod på tanden!
Håber du skriver opskriften
:) Birgitte
Åh jo, et godt billede af et godt brød er altid interessant i mine øjne. Det ser lækkert ud
SvarSlethej tak for kommentarer
SvarSletJeg har desværre ikke opskriften men tog udgangspunkt i brusebadsboller fra Aurion
http://www.aurion.dk/documents/00045.pdf
men opskriften er med gær og jeg brugte vel 1/2 surdej i stedet og jeg brugte havregryn, groft ølandshvede og hvedemel. Men glemte at skrive målene op, eller opgav da jeg havde puttet så meget ølandshvede i at der ikke var plads til alm. hvedemel og jeg måtte tilsætte mere vand.
Men næste gang prøver jeg at være mere struktureret og skriver ned.
Ida min surdej har virket hver gang til rugbrød, men jeg har ikke før fået de store huller jeg gerne vil have i det lyse brød. Jeg tror det er den manglende røremaskine der er årsagen. Den største forskel denne gang var at jeg virkelig VIRKELIG brugte lang tid på at ælte.
God weekend allesammen
1/2 dl surdej skulle der stå.
SvarSletHej Heidi.
SvarSletMå jeg ikke godt få opskriften på det lækre brød??? :D